Overslaan en naar de inhoud gaan

Ambtenaren provincie blunderen met belastingen

Geplaatst opdinsdag 7 april 2015 - 15:43

Ambtenaren van de afdeling Financiën van de provincie hebben geblunderd in een rapport over de belastingen in Limburg.

Ze hadden uitgerekend dat ondernemers in 2015 een verhoging van de OZB van 8,57 procent voor de kiezen krijgen, een stijging van 10 miljoen euro.

Verontwaardigde reacties
Het Belastingoverzicht 2015 leidde tot verontwaardigde reacties bij MKB-Limburg voorzitter Paul Berden. De Limburgse kranten berichtten daarover afgelopen zaterdag.

Niet geïnformeerd
Dinsdag meldde een voorlichtster van de provincie echter dat de ambtenaren rekenfouten hebben gemaakt. De OZB voor ondernemers stijgt in werkelijkheid 2,84 procent, een totale toename van 3 miljoen euro. De Limburgse gemeenten hebben al een brief gekregen over de blunder, maar MKB-voorzitter Berden werd niet geïnformeerd en dinsdagmiddag stond het verkeerde rapport nog op de website van de provincie.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

MKB kwaad over forse verhoging ozb
Sittard-Geleen hard getroffen door extra bezuinigingen
‘Hogere ozb in Weert, gewoon door domme pech’
OZB stijgt het hardst in Limburgse gemeente
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen