Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Ambtenaren Heerlen vervolgd voor corruptie'

Geplaatst opwoensdag 1 augustus 2018 - 18:55

Een ambtenaar en een oud-medewerker van de gemeente Heerlen worden vervolgd op verdenking van corruptie.

De twee zouden de gemeente voor tienduizenden euro's hebben geprobeerd op te lichten, schrijft De Limburger woensdagavond. Ze zouden nog dit jaar voor de rechter moeten verschijnen.

Steigerbouw
De zaak speelde zich af in 2016, toen de nu 33-jarige oud-medewerker een steigerbouwer vroeg een rekening van 15.000 euro naar de gemeente te sturen. Die steigerbouwer had daar verder geen werk voor verricht, het geld zou tussen de steigerbouwer en de verdachte worden verdeeld. Diezelfde steigerbouwer kreeg later dat jaar ook de vraag of hij een offerte wilde ophogen.

De bewuste gemeente-ambtenaar vertrok in augustus 2016 bij de gemeente. Volgens het OM werd de verdachte geholpen door een collega die nu nog steeds bij de gemeente in dienst is.

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen