Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ambtenaren in de fout in coffeeshops: 'Slechte actie'

Geplaatst opvrijdag 30 maart 2018 - 7:09

Een aantal Maastrichtse ambtenaren is donderdag in de fout gegaan tijdens controles in plaatselijke coffeeshops. Bij die controles werden persoonsgegevens van klanten genoteerd, iets dat niet de bedoeling is.

Tegenover De Limburger geeft de gemeente Maastricht haar fout toe. Het zou gaan om een 'menselijke fout'.

Namen en rugnummers
De ambtenaren controleerden dertien coffeeshops in de gemeente. Daarbij werd er door sommige controleurs iets te ijverig genoteerd; ze verlieten de coffeeshop met onder meer de naam, adresgegevens en het Burgerservicenummer van klanten. "Dat is niet zoals het hoort en in de meeste gevallen zijn de gegevens snel ter plekke gewist", zegt de gemeente tegen de krant.

Boze eigenaar
In coffeeshop-eigenaar Marc Josemans trof de gemeente een boze tegenpartij. "Dat is niet alleen tegen de afspraken, het is ook een schending van de privacy. Een coffeeshop moet een veilige plek zijn voor de gebruikers." Volgens Josemans kunnen, bijvoorbeeld, rechtenstudenten in de problemen komen door dergelijke acties. "Zij kunnen later wel eens problemen ondervinden bij het zoeken naar een baan."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen