Overslaan en naar de inhoud gaan

Ambtenaren bemiddelen bij de buren

Geplaatst opwoensdag 16 maart 2016 - 18:03

Ambtenaren bemiddelen bij conflicten in buurgemeenten. Zij zijn onpartijdig en onbevooroordeeld en daardoor eerder aanvaardbaar als vredestichter voor de ruziemakers.

Bovendien is de eigen gemeente vaak ook betrokken bij het meningsverschil.

Regionale pool
Dat is de gedachte achter de regionale pool van bemiddelaars (mediators) die de gemeenten Peel en Maas, Horst aan de Maas, Venlo en Bergen opzetten. Donderdag wordt de samenwerking bekrachtigd.

Kennis
De vier gemeenten hebben samen vijf bemiddelaars in dienst, van wie er twee bij Peel en Maas werken. Het zijn ambtenaren die zijn opgeleid tot bemiddelaar. Zij hebben kennis van de werkwijze van gemeenten bij meningsverschillen en procedures en weten dus wat wel en niet mogelijk is. Doordat ze bovendien onbevangen zijn, worden ze eerder als scheidsrechter geaccepteerd door partijen die met elkaar in de clinch liggen.

Hoopgevend
Bij wijze van proef zijn de bemiddelaars het afgelopen jaar al aan de slag gegaan in buurgemeenten. De effecten zijn dermate hoopgevend, dat de samenwerking vaste vorm krijgt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Noord-Limburg biedt verzekering chronisch zieken
Provincie steekt geld in woningprojecten Noord-Limburg
Onduidelijkheid over functioneren veiligheidsregio
asperges
Asperge wint terrein, vooral in Noord-Limburg
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen