Overslaan en naar de inhoud gaan

Ambtenaar Weert ontslagen vanwege fraude

Geplaatst opwoensdag 28 oktober 2015 - 11:35

Een ambtenaar van de gemeente Weert is ontslagen, omdat ze stiekem via de computer niet gewerkte uren declareerde en daarvoor loon uitbetaald kreeg.

Ze kraakte het salarissysteem met codes uit haar vorige functie, als personeels- en salarisadministrateur. Op die manier veranderde ze in het systeem haar gewerkte uren.

Terecht ontslagen
De ambtenaar vocht haar ontslag bij de rechtbank aan. De Maastrichtse rechter oordeelde deze week echter dat het ontslag van de vrouw terecht is.

Declaraties
De fraude deed zich voor in de jaren 2012 en 2013, nadat de ambtenaar was overgeplaatst van de personeels- en salarisafdeling naar de afdeling Inwoners, waar ze medewerker kinderopvang werd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Verdachte ambtenaar uit Heerlen weer vrij
Ambtenaar verdacht van aannemen steekpenningen
Corruptiezaak: steigerbouwer lokte ambtenaren in de val
Samenzwering justitie en steigerbouwer: 'Bijzonder'
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen