Overslaan en naar de inhoud gaan

Ambtenaar voor rechter om seks met cliënt

Geplaatst opdinsdag 31 mei 2016 - 18:14

Tegen een voormalig ambtenaar (54) van de gemeente Roermond is tweehonderd uur werkstraf en zes maanden voorwaardelijke celstraf geëist.

De man had in 2013 meerdere keren seksueel contact met een vrouw waar hij als ambtenaar over de vloer kwam. Justitie legt hem ‘ontucht met een cliënt die zich aan zijn zorg had toevertrouwd’ ten laste.

Thuis op bezoek
Als ambtenaar die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij moest staan, kwam hij ook regelmatig bij de vrouw op huisbezoek. De vrouw voelde zich naar eigen zeggen gedwongen de seksuele handelingen toe te staan omdat de ambtenaar had gedreigd haar en haar dochter niet meer verder te helpen als ze zou weigeren.

Grenzen overscheden
Voor de rechtbank in Maastricht ontkende de verdachte dat. Wel gaf hij toe dat hij destijds grenzen heeft overschreden en heeft hij spijt van zijn daden. Nadat de vrouw een klacht indiende bij de gemeente werd de ambtenaar ontslagen. Ook deed de gemeente aangifte. De vrouw kreeg uiteindelijk een schadevergoeding van de gemeente. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

In De Limburger woensdag meer over deze zaak.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Jarenlange gevangenisstraf voor misbruiken pleegdochter
Snapchat social media stock
Man (48) bood minderjarig meisje drugs voor seks
Werkstraf voor ambtenaar na seks met cliënte
Eis: drie jaar cel voor ontuchtplegende verpleger
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen