Overslaan en naar de inhoud gaan

Ambtenaar voor rechter om seks met cliënt

Geplaatst opdinsdag 31 mei 2016 - 18:14

Tegen een voormalig ambtenaar (54) van de gemeente Roermond is tweehonderd uur werkstraf en zes maanden voorwaardelijke celstraf geëist.

De man had in 2013 meerdere keren seksueel contact met een vrouw waar hij als ambtenaar over de vloer kwam. Justitie legt hem ‘ontucht met een cliënt die zich aan zijn zorg had toevertrouwd’ ten laste.

Thuis op bezoek
Als ambtenaar die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij moest staan, kwam hij ook regelmatig bij de vrouw op huisbezoek. De vrouw voelde zich naar eigen zeggen gedwongen de seksuele handelingen toe te staan omdat de ambtenaar had gedreigd haar en haar dochter niet meer verder te helpen als ze zou weigeren.

Grenzen overscheden
Voor de rechtbank in Maastricht ontkende de verdachte dat. Wel gaf hij toe dat hij destijds grenzen heeft overschreden en heeft hij spijt van zijn daden. Nadat de vrouw een klacht indiende bij de gemeente werd de ambtenaar ontslagen. Ook deed de gemeente aangifte. De vrouw kreeg uiteindelijk een schadevergoeding van de gemeente. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

In De Limburger woensdag meer over deze zaak.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Jarenlange gevangenisstraf voor misbruiken pleegdochter
Werkstraf voor ambtenaar na seks met cliënte
Eis: drie jaar cel voor ontuchtplegende verpleger
Vier jaar celstraf voor seksueel misbruik jonge meisjes
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen