Overslaan en naar de inhoud gaan

Ambtenaar voor rechter om seks met cliënt

Geplaatst opdinsdag 31 mei 2016 - 18:14

Tegen een voormalig ambtenaar (54) van de gemeente Roermond is tweehonderd uur werkstraf en zes maanden voorwaardelijke celstraf geëist.

De man had in 2013 meerdere keren seksueel contact met een vrouw waar hij als ambtenaar over de vloer kwam. Justitie legt hem ‘ontucht met een cliënt die zich aan zijn zorg had toevertrouwd’ ten laste.

Thuis op bezoek
Als ambtenaar die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij moest staan, kwam hij ook regelmatig bij de vrouw op huisbezoek. De vrouw voelde zich naar eigen zeggen gedwongen de seksuele handelingen toe te staan omdat de ambtenaar had gedreigd haar en haar dochter niet meer verder te helpen als ze zou weigeren.

Grenzen overscheden
Voor de rechtbank in Maastricht ontkende de verdachte dat. Wel gaf hij toe dat hij destijds grenzen heeft overschreden en heeft hij spijt van zijn daden. Nadat de vrouw een klacht indiende bij de gemeente werd de ambtenaar ontslagen. Ook deed de gemeente aangifte. De vrouw kreeg uiteindelijk een schadevergoeding van de gemeente. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

In De Limburger woensdag meer over deze zaak.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Jarenlange gevangenisstraf voor misbruiken pleegdochter
Snapchat social media stock
Man (48) bood minderjarig meisje drugs voor seks
Werkstraf voor ambtenaar na seks met cliënte
Eis: drie jaar cel voor ontuchtplegende verpleger
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen