Overslaan en naar de inhoud gaan

Ambtenaar voor rechter om seks met cliënt

Geplaatst opdinsdag 31 mei 2016 - 18:14

Tegen een voormalig ambtenaar (54) van de gemeente Roermond is tweehonderd uur werkstraf en zes maanden voorwaardelijke celstraf geëist.

De man had in 2013 meerdere keren seksueel contact met een vrouw waar hij als ambtenaar over de vloer kwam. Justitie legt hem ‘ontucht met een cliënt die zich aan zijn zorg had toevertrouwd’ ten laste.

Thuis op bezoek
Als ambtenaar die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij moest staan, kwam hij ook regelmatig bij de vrouw op huisbezoek. De vrouw voelde zich naar eigen zeggen gedwongen de seksuele handelingen toe te staan omdat de ambtenaar had gedreigd haar en haar dochter niet meer verder te helpen als ze zou weigeren.

Grenzen overscheden
Voor de rechtbank in Maastricht ontkende de verdachte dat. Wel gaf hij toe dat hij destijds grenzen heeft overschreden en heeft hij spijt van zijn daden. Nadat de vrouw een klacht indiende bij de gemeente werd de ambtenaar ontslagen. Ook deed de gemeente aangifte. De vrouw kreeg uiteindelijk een schadevergoeding van de gemeente. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

In De Limburger woensdag meer over deze zaak.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Jarenlange gevangenisstraf voor misbruiken pleegdochter
Snapchat social media stock
Man (48) bood minderjarig meisje drugs voor seks
Werkstraf voor ambtenaar na seks met cliënte
Eis: drie jaar cel voor ontuchtplegende verpleger
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen