Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ambtenaar verduistert jarenlang gemeentelijk kermisgeld

Geplaatst opzaterdag 11 augustus 2018 - 8:32

Een oud-ambtenaar van de gemeente Echt-Susteren heeft jarenlang geld uit de gemeentekas gebruikt voor eigen gebruik. Zo betaalde hij er benzine, boodschappen en een bezoekje aan de kapper mee.

Uit onderzoek van De Limburger blijkt dat de inmiddels gepensioneerde marktmeester B. dit jarenlang kon doen, zonder dat iemand binnen de gemeente er erg in had.

Promotie kermis
B. was sinds 1992 verantwoordelijk voor de promotie rondom de jaarlijkse kermis. De gemeente stortte daarvoor elk jaar tussen de 8.000 en 10.000 euro op de rekening van de reclamecommissie. Echter controleerde de gemeente jarenlang niet wat er met het geld gebeurde.

25.000 à 30.000 euro
Volgens de krant liep de oud-ambtenaar tegen de lamp toen Echt-Susteren in 2012 deel werd van het gemeente samenwerkingsverband Serivcecentrum Maasgouw, Echt-Susteren en Roerdalen. Toen bleek dat er voor zo'n 25.000 à 30.000 euro uitgaven waren gedaan die niks met de kermis te maken hadden. Na onderzoek van een bureau voor bedrijfsrecherche is er aangifte tegen de man gedaan.

Cash terugbetaald
B. geeft aan de bedrijfsrecherche toe de pinpas van de reclamecommissie gebruikt te hebben en daar zelfs toestemming voor had gekregen zolang alles maar klopte. Hij zou het geld cash terug hebben betaald. Wethouder Peter Ruijten laat aan de krant weten dat er bij de gemeente sprake was van een 'vorm van onzorgvuldigheid in de controlesfeer'.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen