Overslaan en naar de inhoud gaan

Ambtenaar verduistert jarenlang gemeentelijk kermisgeld

Geplaatst opzaterdag 11 augustus 2018 - 8:32

Een oud-ambtenaar van de gemeente Echt-Susteren heeft jarenlang geld uit de gemeentekas gebruikt voor eigen gebruik. Zo betaalde hij er benzine, boodschappen en een bezoekje aan de kapper mee.

Uit onderzoek van De Limburger blijkt dat de inmiddels gepensioneerde marktmeester B. dit jarenlang kon doen, zonder dat iemand binnen de gemeente er erg in had.

Promotie kermis
B. was sinds 1992 verantwoordelijk voor de promotie rondom de jaarlijkse kermis. De gemeente stortte daarvoor elk jaar tussen de 8.000 en 10.000 euro op de rekening van de reclamecommissie. Echter controleerde de gemeente jarenlang niet wat er met het geld gebeurde.

25.000 à 30.000 euro
Volgens de krant liep de oud-ambtenaar tegen de lamp toen Echt-Susteren in 2012 deel werd van het gemeente samenwerkingsverband Serivcecentrum Maasgouw, Echt-Susteren en Roerdalen. Toen bleek dat er voor zo'n 25.000 à 30.000 euro uitgaven waren gedaan die niks met de kermis te maken hadden. Na onderzoek van een bureau voor bedrijfsrecherche is er aangifte tegen de man gedaan.

Cash terugbetaald
B. geeft aan de bedrijfsrecherche toe de pinpas van de reclamecommissie gebruikt te hebben en daar zelfs toestemming voor had gekregen zolang alles maar klopte. Hij zou het geld cash terug hebben betaald. Wethouder Peter Ruijten laat aan de krant weten dat er bij de gemeente sprake was van een 'vorm van onzorgvuldigheid in de controlesfeer'.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen