Overslaan en naar de inhoud gaan

Ambtenaar verduistert jarenlang gemeentelijk kermisgeld

Geplaatst opzaterdag 11 augustus 2018 - 8:32

Een oud-ambtenaar van de gemeente Echt-Susteren heeft jarenlang geld uit de gemeentekas gebruikt voor eigen gebruik. Zo betaalde hij er benzine, boodschappen en een bezoekje aan de kapper mee.

Uit onderzoek van De Limburger blijkt dat de inmiddels gepensioneerde marktmeester B. dit jarenlang kon doen, zonder dat iemand binnen de gemeente er erg in had.

Promotie kermis
B. was sinds 1992 verantwoordelijk voor de promotie rondom de jaarlijkse kermis. De gemeente stortte daarvoor elk jaar tussen de 8.000 en 10.000 euro op de rekening van de reclamecommissie. Echter controleerde de gemeente jarenlang niet wat er met het geld gebeurde.

25.000 à 30.000 euro
Volgens de krant liep de oud-ambtenaar tegen de lamp toen Echt-Susteren in 2012 deel werd van het gemeente samenwerkingsverband Serivcecentrum Maasgouw, Echt-Susteren en Roerdalen. Toen bleek dat er voor zo'n 25.000 à 30.000 euro uitgaven waren gedaan die niks met de kermis te maken hadden. Na onderzoek van een bureau voor bedrijfsrecherche is er aangifte tegen de man gedaan.

Cash terugbetaald
B. geeft aan de bedrijfsrecherche toe de pinpas van de reclamecommissie gebruikt te hebben en daar zelfs toestemming voor had gekregen zolang alles maar klopte. Hij zou het geld cash terug hebben betaald. Wethouder Peter Ruijten laat aan de krant weten dat er bij de gemeente sprake was van een 'vorm van onzorgvuldigheid in de controlesfeer'.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen