Overslaan en naar de inhoud gaan

Ambtenaar verduistert jarenlang gemeentelijk kermisgeld

Geplaatst opzaterdag 11 augustus 2018 - 8:32

Een oud-ambtenaar van de gemeente Echt-Susteren heeft jarenlang geld uit de gemeentekas gebruikt voor eigen gebruik. Zo betaalde hij er benzine, boodschappen en een bezoekje aan de kapper mee.

Uit onderzoek van De Limburger blijkt dat de inmiddels gepensioneerde marktmeester B. dit jarenlang kon doen, zonder dat iemand binnen de gemeente er erg in had.

Promotie kermis
B. was sinds 1992 verantwoordelijk voor de promotie rondom de jaarlijkse kermis. De gemeente stortte daarvoor elk jaar tussen de 8.000 en 10.000 euro op de rekening van de reclamecommissie. Echter controleerde de gemeente jarenlang niet wat er met het geld gebeurde.

25.000 à 30.000 euro
Volgens de krant liep de oud-ambtenaar tegen de lamp toen Echt-Susteren in 2012 deel werd van het gemeente samenwerkingsverband Serivcecentrum Maasgouw, Echt-Susteren en Roerdalen. Toen bleek dat er voor zo'n 25.000 à 30.000 euro uitgaven waren gedaan die niks met de kermis te maken hadden. Na onderzoek van een bureau voor bedrijfsrecherche is er aangifte tegen de man gedaan.

Cash terugbetaald
B. geeft aan de bedrijfsrecherche toe de pinpas van de reclamecommissie gebruikt te hebben en daar zelfs toestemming voor had gekregen zolang alles maar klopte. Hij zou het geld cash terug hebben betaald. Wethouder Peter Ruijten laat aan de krant weten dat er bij de gemeente sprake was van een 'vorm van onzorgvuldigheid in de controlesfeer'.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen