Overslaan en naar de inhoud gaan

Ambtenaar Roerdalen droeg dubbele pet

Geplaatst opwoensdag 18 januari 2017 - 6:55

Een medewerkster van de gemeente Roerdalen werkt ook voor onderzoeksbureau Arcadis dat de toekomst van de sportparken heeft onderzocht.

Zij is sinds augustus 2015 gedetacheerd bij Roerdalen en twee dagen per week actief als projectleider accommodatiebeleid. Als medewerkster heeft zij directe bemoeienis gehad met het onderzoek.

Second Opinion
Zij interviewde in opdracht van de gemeente een onderzoeker van het Mulier Instituut. Het instituut was door de gemeente gevraagd om een onafhankelijke tweede mening te geven over de bevindingen van Arcadis.
Wethouder Jan den Teuling (Roerstreek Lokaal) vindt niet dat er sprake is van belangenverstrengeling.

Arcadis zegt dat het juist goed uitkwam dat zijn medewerkster in Roerdalen werkt. Het onderzoek moest snel worden uitgevoerd. "Wij hebben naar eer en geweten gehandeld", aldus Arcadis.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Centraal sportpark Roerdalen van de baan
Inwoners Brunssum hebben genoeg van 'politiek circus'
Omstreden Palmen blijft aan als wethouder
Flink minder winst voor Arcadis
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen