Overslaan en naar de inhoud gaan

Ambtenaar Maastricht werkt op eigen houtje: geschorst

Geplaatst opdonderdag 19 november 2015 - 7:11

Een manager van Maastricht Sport, de sportafdeling van de gemeente, is geschorst vanwege eigengereid handelen.

De ambtenaar zou aannemersbedrijven die betrokken waren bij de bouw van het Geusseltbad diverse opdrachten hebben gegeven zonder toestemming van de verantwoordelijken en het stadsbestuur.
Dat melden diverse bronnen tegenover Dagblad De Limburger.

Bedrijfsrecherche
Woordvoerder Math Wijnands van de gemeente wil de kwestie ‘bevestigen noch ontkennen’. Bronnen zeggen dat de gemeente Maastricht een bedrijfsrecherchebureau heeft ingeschakeld na een tip over de ambtenaar. In afwachting van verder onderzoek en gemeentelijke besluitvorming over de kwestie is de ambtenaar voorlopig geschorst.

Tegenslagen
Van zelfverrijking zou geen sprake zijn, melden de bronnen. Het zou enkel gaan om het gunnen van klussen aan één of meerdere aannemers. Dat zou zijn gebeurd vanwege de vele tegenslagen die het bad kende tijdens de bouw. Het Geusseltbad kampte vanaf het begin met allerlei problemen. Er was sprake van onder meer scheefstaande gevels, verzakkingen bij het buitenbad en problemen met de constructie die de beglazing draagt. Recent bleken ook de in het bad gebruikte schroeven aangetast door chloordampen.

Lees ook: Klap van tienduizenden euro's voor Geusseltbad Maastricht

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Geusseltbad Maastricht haalt prognose niet
Opnieuw conflict over Geusseltbad in Maastricht
Legionella in kleedlokalen van Geusseltbad in Maastricht
Zwemmen Zwembad
Opnieuw tekort Geusseltbad in Maastricht
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen