Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Ambtenaar Brunssum onterecht ontslagen'

Geplaatst opmaandag 3 december 2018 - 15:32

Een ambtenaar van de gemeente Brunssum is 2,5 jaar geleden onterecht ontslagen.

Dat heeft de Rechtbank Limburg besloten, zo zegt de betrokken ambtenaar tegen Loo-tv.nl.

Geen bewijs
De ambtenaar werd ontslagen omdat hij samen met zijn echtgenote werd verdacht van witwassen. De rechtbank sprak het echtpaar in april dit jaar vrij. Volgens de rechter was het niet bewezen dat een hoeveelheid contant geld waarover het stel beschikte, afkomstig was van criminele praktijken.

In beroep
De ambtenaar was tegen zijn ontslag in beroep gegaan. Maandag zou zijn advocaat per brief door de rechtbank geïnformeerd zijn over de uitspraak dat hij onterecht was ontslagen.

Baan terug
De ambtenaar wil nog steeds aan de slag bij de gemeente Brunssum. "Ik weet niet wat de gemeente nu gaat doen, maar als het aan mij ligt, ga ik in ieder geval weer aan het werk. Ik heb de gemeente namelijk altijd een warm hart toegedragen en dat doe ik nog steeds", aldus de ambtenaar.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen