Rekeningen mappen dossiers

'Ambtenaar uit Venray bekeek zorgdossier buren'

De politie doet onderzoek na een aangifte tegen een ambtenaar van de gemeente Venray wegens het onbevoegd inzien van een cliƫntendossier. Dat meldt NRC.

Rode nietmachine ambtenarij
Gemeenten dreigen te staken als Rijk niet bijspringt

Minder thuiszorg voor gehandicapten. Geen nieuwe inburgeringscursussen. Geen begeleiding voor werklozen. En het Rijk kan fluiten naar de opbrengst van gemeentelijke boa-boetes.

politie agent uniform stock
Politiemedewerker ontslagen na misbruik tiener

Een politiemedewerker is ontslagen na misbruik van een veertienjarig meisje. Deze Harrie G. (53) was als digitaal rechercheur verbonden aan de Limburgse politie.

Verkeersbord Rimburg
Verkeersbord Rimburg schept verwarring

Automobilisten en fietsers die naar Rimburg rijden, verkeren in grote verwarring. Een door de gemeente Landgraaf geplaatst verkeersbord snapt niemand.

ANP-308405151
Beeselse ambtenaren krijgen schrijfles

Ambtenaren in Beesel gaan leren hoe ze begrijpelijk moeten schrijven en praten.

ANP-374371603
Meer corona-handhavers in veiligheidsregio Noord

Meer handhavers gaan in Noord- en Midden-Limburg toezien op de naleving van de maatregelen om het coronavirus in te dammen.

Gouvernement iStock
Provincie trekt vergoedingen voor stagiairs gelijk

Stagiaires bij de provincie Limburg krijgen vanaf 1 januari hetzelfde betaald, ongeacht hun opleiding.

Gemeentehuis Meerssen
Ambtenaren Meerssen verhuizen naar Maastricht

Bijna alle 120 ambtenaren van de gemeente Meerssen worden vanaf 1 januari 2021 ondergebracht bij de gemeente Maastricht.

Taakstraffen voor sjoemelende ambtenaren Heerlen

Twee frauduleuze oud-ambtenaren van de gemeente Heerlen zijn veroordeeld tot taakstraffen en voorwaardelijke gevangenisstraffen, omdat ze met neprekeningen geld van de gemeente achterover drukten.

OM eist cel voor fraude in stadskantoor Heerlen

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag straffen tot twaalf maanden cel geƫist tegen een ambtenaar van de gemeente Heerlen, een ex-ambtenaar en een bedrijfsmedewerker.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten