Overslaan en naar de inhoud gaan

Ambitieuze plannen voor Venlose kabelbaan kunnen doorgaan

Geplaatst opdonderdag 7 december 2017 - 14:01

De komst van een kabelbaan over de Maas in Venlo is weer een stap dichterbij.

De plannen stonden een tijdje op losse schroeven omdat er niemand gevonden kon worden die het aandurfde om de kabelbaan te bouwen en te exploiteren.

Er is nu toch een partij gevonden die in de plannen van de kabelbaan en de verdere ontwikkeling van het Kazerneterrein in Blerick wil investeren, zo heeft projectontwikkelaar Wyckerveste gezegd tijdens een bijeenkomst in Valkenburg.

Lees ook: Exploitanten durven risico bouw kabelbaan niet aan

Tegenvallers
De Venlose gemeenteraad stemde eerder al in met de plannen voor de kabelbaan. Eventuele tegenvallers mogen echter niet voor rekening komen van de gemeente. Om de boel rendabel te krijgen zouden 600.000 bezoekers per jaar nodig zijn. Een ritje met de kabelbaan tussen Venlo en Blerick zou 3,50 euro gaan kosten.

Impressie van Fort van Venlo (voormalige kazerneterrein).

Speelparadijs
De kabelbaan is onderdeel van de ambitieuze plannen voor de herontwikkeling van het Kazerneterrein in Blerick. Er moet onder meer een Leisure Dome met een bioscoop, wereldrestaurant, indoor-golfbaan en speelparadijs. Een vergelijkbare hal staat ook in Kerkrade. Verder zijn er plannen voor een markthal. In 2019 moet de bouw klaar zijn.

Positief
De gemeente Venlo spreekt van positieve ontwikkelingen. Onderzocht wordt of de nieuwe partij nu in het project kan stappen. Uiterlijk 19 december wordt de definitieve uitkomst daarvan verwacht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen