Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ambities in Noord-Limburg: gezondste regio van Nederland

Geplaatst opzaterdag 15 juni 2019 - 7:30

Acht gemeenten in het noorden van de provincie willen samen een gooi doen naar de titel 'gezondste regio van Nederland'. Daar denken ze zo'n veertig miljoen euro voor nodig te hebben.

Het gaat om de gemeenten Venlo, Venray, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Beesel, Bergen, Gennep en Mook en Middelaar, die samen de gezondste regio van Nederland willen vormen in 2023.

Warm maken
De gemeenten maakten hun ambities kenbaar in de investeringsagenda, die vrijdagavond aan het nieuwe college van Gedeputeerde Staten van Limburg werd aangeboden. Het achttal hoopt hiermee de provincie warm te maken om een gedeelte van die miljoeneninvestering op zich te nemen.

Den Haag
Volgens gedeputeerde Ger Koopmans passen de plannen in de agenda één op één in het beleid dat het nieuwe college van gedeputeerde staten nastreeft. "Het provinciebestuur dat nou opnieuw gaat starten, heeft in de afgelopen dagen de nieuwe plannen gemaakt en dit past bij datgene dat wij aan het doen zijn. We gaan dat in Den Haag neerleggen. Er komen nieuwe rijksmiddelen aan voor regio's en de gezondste regio van Nederland, die hoort daar zeker bij."

Video: L1

Gewoon gezond
"Over vier jaar moeten de gemeenten zo goed samenwerken dat wij als regio een thema hebben waarvan iedereen zegt: 'Noord Limburg? Gezondste regio!' Daar kan ik met innovatie terecht op het gebied van
agri, daar kan ik bij de campus terecht met een opleiding voor de Hoge Agrarische School, daar is het gewoon gezond, prachtige natuur", beschrijft Antoin Scholten, voorzitter van de gemeenten, de gezamenlijke ambitie.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen