Overslaan en naar de inhoud gaan

Ambities in Noord-Limburg: gezondste regio van Nederland

Geplaatst opzaterdag 15 juni 2019 - 7:30

Acht gemeenten in het noorden van de provincie willen samen een gooi doen naar de titel 'gezondste regio van Nederland'. Daar denken ze zo'n veertig miljoen euro voor nodig te hebben.

Het gaat om de gemeenten Venlo, Venray, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Beesel, Bergen, Gennep en Mook en Middelaar, die samen de gezondste regio van Nederland willen vormen in 2023.

Warm maken
De gemeenten maakten hun ambities kenbaar in de investeringsagenda, die vrijdagavond aan het nieuwe college van Gedeputeerde Staten van Limburg werd aangeboden. Het achttal hoopt hiermee de provincie warm te maken om een gedeelte van die miljoeneninvestering op zich te nemen.

Den Haag
Volgens gedeputeerde Ger Koopmans passen de plannen in de agenda één op één in het beleid dat het nieuwe college van gedeputeerde staten nastreeft. "Het provinciebestuur dat nou opnieuw gaat starten, heeft in de afgelopen dagen de nieuwe plannen gemaakt en dit past bij datgene dat wij aan het doen zijn. We gaan dat in Den Haag neerleggen. Er komen nieuwe rijksmiddelen aan voor regio's en de gezondste regio van Nederland, die hoort daar zeker bij."

Video: L1

Gewoon gezond
"Over vier jaar moeten de gemeenten zo goed samenwerken dat wij als regio een thema hebben waarvan iedereen zegt: 'Noord Limburg? Gezondste regio!' Daar kan ik met innovatie terecht op het gebied van
agri, daar kan ik bij de campus terecht met een opleiding voor de Hoge Agrarische School, daar is het gewoon gezond, prachtige natuur", beschrijft Antoin Scholten, voorzitter van de gemeenten, de gezamenlijke ambitie.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen