Overslaan en naar de inhoud gaan

Ambities Maastricht Airport botsen met geluidsgrens

Geplaatst opvrijdag 26 oktober 2018 - 6:00

Maastricht Aachen Airport zal zijn ambities moeten temperen als de geluidsbelasting voor de omgeving op het huidige peil blijft.

Dat zegt directeur Jos Roeven van de luchthaven.

Maximum bijna bereikt
Het vliegveld bij Beek is gebonden aan een jaarlijkse hoeveelheid geluidsbelasting. Daarvan is op dit moment ongeveer 70 procent gebruikt, met nog twee maanden te gaan in 2018.

Groeiplannen
In een overleg met omwonenden van het vliegveld kwam de vraag of de groeiplannen van de luchthaven wel kunnen doorgaan als nu al bijna het maximum is bereikt. Roeven antwoordde daarop dat er niets aan dat maximum zal veranderen en dat dus de ambities moeten worden bijgesteld.

Lees ook: Overleg vliegveld onrustig, bijeenkomst geschorst

Plafond in zicht
Directeur Jos Roeven ziet dus al het plafond: "Misschien dat er wat vakantievluchten betreft er nog een beetje bij komt. Op dit moment zijn we niet hard aan de weg aan het timmeren voor vracht, eigenlijk vinden we het prima zo."

Luister ook: Maastricht Airport bijna aan grens jaarlijkse hoeveelheid geluidsbelasting

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen