Overslaan en naar de inhoud gaan

Ambities Maastricht Airport botsen met geluidsgrens

Geplaatst opvrijdag 26 oktober 2018 - 6:00

Maastricht Aachen Airport zal zijn ambities moeten temperen als de geluidsbelasting voor de omgeving op het huidige peil blijft.

Dat zegt directeur Jos Roeven van de luchthaven.

Maximum bijna bereikt
Het vliegveld bij Beek is gebonden aan een jaarlijkse hoeveelheid geluidsbelasting. Daarvan is op dit moment ongeveer 70 procent gebruikt, met nog twee maanden te gaan in 2018.

Groeiplannen
In een overleg met omwonenden van het vliegveld kwam de vraag of de groeiplannen van de luchthaven wel kunnen doorgaan als nu al bijna het maximum is bereikt. Roeven antwoordde daarop dat er niets aan dat maximum zal veranderen en dat dus de ambities moeten worden bijgesteld.

Lees ook: Overleg vliegveld onrustig, bijeenkomst geschorst

Plafond in zicht
Directeur Jos Roeven ziet dus al het plafond: "Misschien dat er wat vakantievluchten betreft er nog een beetje bij komt. Op dit moment zijn we niet hard aan de weg aan het timmeren voor vracht, eigenlijk vinden we het prima zo."

Luister ook: Maastricht Airport bijna aan grens jaarlijkse hoeveelheid geluidsbelasting

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen