Overslaan en naar de inhoud gaan

Amber Alert voortaan ook regionaal

Geplaatst opmaandag 9 november 2015 - 7:10

De politie gaat het Amber Alert, bij vermiste kinderen, ook regionaal gebruiken.

Dat meldt de NOS. Tot nu toe werden de oproepen uitsluitend landelijk verspreid. Maar vanaf nu kan de politie ook kiezen voor verspreiding in een bepaalde regio of gemeente.

Postcode
Daarmee zal het Amber Alert vaker worden ingezet, zonder dat het hele land alle meldingen ontvangt. "We gaan rondom een bepaalde postcode een cirkel trekken en alle burgers in dat gebied waarschuwen over een vermissing", zegt Irma Schijf van het Landelijk Bureau Vermiste Personen tegen de NOS.

Niet missen
De oproepen zijn te zien op de computer en op de app, bij mensen die deze hebben geïnstalleerd. En ook op allerlei openbare plekken zoals reclamezuilen, bij tankstations, in de bus en in de trein. "Je kunt het alert bijna niet missen", zegt Frank Hoen van Amber Alert in Beek.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
Limburgse oprichter Amber Alert vreest voor voortbestaan
Amber Alert naar rechter om aanbesteding
Amber Alert deze zomer ook in Luxemburg
Koninklijke onderscheiding voor Beekse bedenker Amber Alert
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen