Overslaan en naar de inhoud gaan

Amber Alert voortaan ook regionaal

Geplaatst opmaandag 9 november 2015 - 7:10

De politie gaat het Amber Alert, bij vermiste kinderen, ook regionaal gebruiken.

Dat meldt de NOS. Tot nu toe werden de oproepen uitsluitend landelijk verspreid. Maar vanaf nu kan de politie ook kiezen voor verspreiding in een bepaalde regio of gemeente.

Postcode
Daarmee zal het Amber Alert vaker worden ingezet, zonder dat het hele land alle meldingen ontvangt. "We gaan rondom een bepaalde postcode een cirkel trekken en alle burgers in dat gebied waarschuwen over een vermissing", zegt Irma Schijf van het Landelijk Bureau Vermiste Personen tegen de NOS.

Niet missen
De oproepen zijn te zien op de computer en op de app, bij mensen die deze hebben geïnstalleerd. En ook op allerlei openbare plekken zoals reclamezuilen, bij tankstations, in de bus en in de trein. "Je kunt het alert bijna niet missen", zegt Frank Hoen van Amber Alert in Beek.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ANP
Limburgse oprichter Amber Alert vreest voor voortbestaan
Amber Alert naar rechter om aanbesteding
Amber Alert deze zomer ook in Luxemburg
Koninklijke onderscheiding voor Beekse bedenker Amber Alert
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen