Overslaan en naar de inhoud gaan

Amber Alert voortaan ook regionaal

Geplaatst opmaandag 9 november 2015 - 7:10

De politie gaat het Amber Alert, bij vermiste kinderen, ook regionaal gebruiken.

Dat meldt de NOS. Tot nu toe werden de oproepen uitsluitend landelijk verspreid. Maar vanaf nu kan de politie ook kiezen voor verspreiding in een bepaalde regio of gemeente.

Postcode
Daarmee zal het Amber Alert vaker worden ingezet, zonder dat het hele land alle meldingen ontvangt. "We gaan rondom een bepaalde postcode een cirkel trekken en alle burgers in dat gebied waarschuwen over een vermissing", zegt Irma Schijf van het Landelijk Bureau Vermiste Personen tegen de NOS.

Niet missen
De oproepen zijn te zien op de computer en op de app, bij mensen die deze hebben geïnstalleerd. En ook op allerlei openbare plekken zoals reclamezuilen, bij tankstations, in de bus en in de trein. "Je kunt het alert bijna niet missen", zegt Frank Hoen van Amber Alert in Beek.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
Limburgse oprichter Amber Alert vreest voor voortbestaan
Amber Alert naar rechter om aanbesteding
Amber Alert deze zomer ook in Luxemburg
Koninklijke onderscheiding voor Beekse bedenker Amber Alert
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen