Overslaan en naar de inhoud gaan

Amber Alert introduceert wereldwijd coldcase-project

Geplaatst opvrijdag 26 februari 2021 - 9:41

Amber Alert heeft een nieuw internationaal coldcase-project in het leven geroepen.

Bij het project, dat International Cold Case Analysis Project is gedoopt, werkt de Beekse stichting onder meer samen met een Europees politienetwerk voor vermiste personen (PEN-MP), de politieacademie in Nedersaksen en een aantal universiteiten.

Verlossend telefoontje
Agenten, onderzoekers en studenten gaan wereldwijd samenwerken om nieuw bewijsmateriaal te ontdekken in onopgeloste straf- of verdwijningszaken. Het doel van het project is om vrienden en familie van vermiste personen hoop te geven dat het verlossende telefoontje ooit komt.

Krachten bundelen
Directeur Kartens Bettels van de politieacademie in het Duitse Nedersaksen is te spreken over het coldcase-project. "Dit is de eerste keer dat onderwijsinstellingen van over de hele wereld hun krachten bundelen om te werken aan onopgeloste zaken", zegt hij. "Niet alleen geeft dit studenten de kans om essentiƫle praktijkervaring op te doen, het laat vooral aan achterblijvers zien dat hun dierbaren niet vergeten zijn."

Lees ook: Spilfunctie voor Amber Alert in Europees politienetwerk

Tanja Groen
Frank Hoen van Amber Alert weet dat cold cases een enorme impact kunnen hebben. "Ik zat nog op de universiteit toen een van mijn medestudenten, Tanja Groen, spoorloos verdween in Maastricht", zegt hij. "Het feit dat ze nooit werd gevonden, bleef me lange tijd achtervolgen." De verdwijning van de studente was voor Hoen de reden om het landelijke vermiste kinderenalarm op te richten.

Volgens Hoen zijn de reacties op het nieuwe project van Amber Alert positief, zo bleek donderdag tijdens een digitale conferentie waar het coldcase-project werd gepresenteerd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen