Amber Alert

Nationale Politie betaalt 1,8 miljoen voor Amber Alert

De Nationale Politie betaalt 1,8 miljoen euro om de merknamen Amber Alert en Vermist Kind te mogen gebruiken.

Amber Alert
Politie neemt waarschuwingssysteem Amber Alert over

De politie krijgt voor onbepaalde tijd in Nederland het gebruiksrecht op de merknaam Amber Alert, het landelijke alarm voor vermiste kinderen. Ook de domeinnamen en accounts voor sociale media van Ambert Alert komen bij de politie terecht.

Amber Alert
AMBER Alert voor vermiste kinderen blijft vooralsnog actief

Het waarschuwingssysteem AMBER Alert blijft de komende maanden nog in werking. Het systeem is ontwikkeld door Netpresenter in Beek.

Amber Alert
Grapperhaus: melding vermist kind toch op Burgernet

Meldingen van kinderen die zijn vermist of mogelijk in levensgevaar zijn, worden vanaf 22 juli verspreid via Burgernet van de politie en niet meer via AMBER Alert, het systeem dat in Beek werd ontwikkeld. Justitieminister Ferd Grapperhaus meldt aan de Tweede Kamer dat hij niet van plan is dit besluit terug te draaien.

ANP-430176607
Politie is verbaasd over sms AMBER Alert over petitie

De politie is verbaasd over het sms-bericht dat AMBER Alert donderdagochtend naar haar gebruikers stuurde, met de vraag om een petitie te ondertekenen die moet voorkomen dat de samenwerking tussen het waarschuwingssysteem en de politie stopt.

Amber Alert Heerlen
Meer dan 50.000 handtekeningen voor behoud Amber Alert

Amber Alert is een petitie gestart om het waarschuwingssysteem dat wordt ingezet bij de vermissing van een kind dat mogelijk in levensgevaar is te behouden. Inmiddels hebben al meer dan 50.000 mensen een digitale handtekening gezet.

Amber Alert
Kamervragen over stop samenwerking politie en Amber Alert

De Tweede Kamerfracties van D66, PvdA en SP willen tekst en uitleg van demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) over het stopzetten van de samenwerking tussen politie en Amber Alert.

Amber Alert
Amber Alert boos over beƫindigen samenwerking door politie

Directeur Frank Hoen van Amber Alert, het waarschuwingssysteem dat wordt ingezet bij de vermissing van een kind dat mogelijk in levensgevaar is, is woedend dat de politie een eind maakt aan de samenwerking.

Amber Alert Heerlen
Politie stopt met Amber Alert: vermissingen via Burgernet

De politie stopt met het gebruik van Amber Alert, het waarschuwingssysteem dat wordt ingezet bij de vermissing van een kind dat mogelijk in levensgevaar is. Het systeem is in Beek ontwikkeld.

ANP-amber alert
Amber Alert introduceert wereldwijd coldcase-project

Amber Alert heeft een nieuw internationaal coldcase-project in het leven geroepen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten