Overslaan en naar de inhoud gaan

Amateurs klaargestoomd voor boksgala voor ALS

Geplaatst opdonderdag 21 november 2019 - 6:02

In Theaterhotel De Oranjerie in Roermond stappen zaterdag zes vrouwen en achttien mannen in de boksring om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Stichting ALS Nederland.

De deelnemers aan het Boksgala van de Boxing Business Club houden zich in het dagelijks leven met heel andere zaken bezig.

Training
Het zijn ondernemers of medewerkers van in Midden-Limburg gevestigde bedrijven, die geen ervaring met de bokssport hadden. Sinds begin van het jaar hebben zij zich meerdere keren per week onder leiding van trainers van boksvereniging ‘The Golden Gloves’ uit Eindhoven klaargemaakt voor dit boksgala.

Groot animo
De animo om aan dit boksgala deel te nemen was groot en de Boxing Business Club moest zelfs kandidaten afwijzen. De deelnemers hebben volgens Jos Hendriks, mede-organisator van het evenement, hard gewerkt om zaterdag beslagen ten ijs te komen en drie rondes van twee minuten te boksen.

Wedstrijdschema
Wie tegen wie bokst is door de organisatie in samenspraak met de begeleiders van de Golden Gloves vastgesteld en daarbij is onder andere gekeken naar gewicht, techniek en uithoudingsvermogen van de deelnemers. De boksers hebben een bitje in, dragen een hoofdkap en handschoenen en zijn voor aanvang van het boksgala door een ringarts gezien. De wedstrijden worden geleid door een scheidsrechter die van wanten weet.

De boksarena wordt omringd door 45 sponsortafels, die met in totaal 450 gasten naar de wedstrijden gaan kijken. De Boxing Business Club streefde ernaar met dit boksgala 30.000 euro op te halen voor de Stichting ALS Nederland, maar heeft inmiddels al meer dan 40.000 euro binnen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen