Overslaan en naar de inhoud gaan

Amateurs klaargestoomd voor boksgala voor ALS

Geplaatst opdonderdag 21 november 2019 - 6:02

In Theaterhotel De Oranjerie in Roermond stappen zaterdag zes vrouwen en achttien mannen in de boksring om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Stichting ALS Nederland.

De deelnemers aan het Boksgala van de Boxing Business Club houden zich in het dagelijks leven met heel andere zaken bezig.

Training
Het zijn ondernemers of medewerkers van in Midden-Limburg gevestigde bedrijven, die geen ervaring met de bokssport hadden. Sinds begin van het jaar hebben zij zich meerdere keren per week onder leiding van trainers van boksvereniging ‘The Golden Gloves’ uit Eindhoven klaargemaakt voor dit boksgala.

Groot animo
De animo om aan dit boksgala deel te nemen was groot en de Boxing Business Club moest zelfs kandidaten afwijzen. De deelnemers hebben volgens Jos Hendriks, mede-organisator van het evenement, hard gewerkt om zaterdag beslagen ten ijs te komen en drie rondes van twee minuten te boksen.

Wedstrijdschema
Wie tegen wie bokst is door de organisatie in samenspraak met de begeleiders van de Golden Gloves vastgesteld en daarbij is onder andere gekeken naar gewicht, techniek en uithoudingsvermogen van de deelnemers. De boksers hebben een bitje in, dragen een hoofdkap en handschoenen en zijn voor aanvang van het boksgala door een ringarts gezien. De wedstrijden worden geleid door een scheidsrechter die van wanten weet.

De boksarena wordt omringd door 45 sponsortafels, die met in totaal 450 gasten naar de wedstrijden gaan kijken. De Boxing Business Club streefde ernaar met dit boksgala 30.000 euro op te halen voor de Stichting ALS Nederland, maar heeft inmiddels al meer dan 40.000 euro binnen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen