Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Amateurclub sluit cultheld Rutjes in de armen

Geplaatst opdinsdag 7 augustus 2018 - 12:18

Hoewel het leven als profvoetballer onlangs tot een einde kwam voor Nathan Rutjes (34), is de Rotterdammer niet van plan helemaal te stoppen met de sport. Hij gaat verder bij de Heerlense amateurclub RKSV Groene Ster.

De hoofdklasser meldt op de eigen website dat de routinier donderdag voor het eerst op het veld staat.

Lees ook: Roda-cultheld Nathan Rutjes niet meer terug op de mat

Einde carrière
De middenvelder, die de afgelopen jaren grote bekendheid vergaarde vanwege zijn matje én zijn maatschappelijke betrokkenheid, zette recent een punt achter zijn carrière als profvoetballer. Hij wordt jeugdtrainer bij Roda JC, de club waarvoor hij ook zijn laatste wedstrijd speelde. Daarnaast zet hij zich ook in voor maatschappelijke projecten van die club. Dit alles combineert hij met voetballen voor Groene Ster.

Goede klik
De aanwezigheid van trainer Maurice Verbunt was voor Rutjes een belangrijke reden om voor Groene Ster te kiezen. "Samen Maurice Verbunt train ik een jeugdteam bij KVC Oranje, waar onze beide zoontjes spelen. Wij spreken enorm veel over voetbal en zitten duidelijk op een lijn", zegt de cultvoetballer. "Ik ben steeds in training gebleven, verheug mij om te starten met de trainingen en het spelen van wedstrijden bij Groene Ster."

Lange loopbaan
Rutjes maakte zijn profdebuut in het seizoen 2005-2006, toen hij namens Sparta Rotterdam een kwartier mocht invallen tegen NEC. In zeven seizoenen bij Sparta zou hij uiteindelijk 97 wedstrijden spelen, voordat hij naar Limburg trok. Hij speelde twee jaar voor MVV en kwam in die tijd tot 61 duels. In 2014 verkaste hij transfervrij naar Kerkrade, waar hij namens Roda JC ook tot 61 officiële wedstrijden kwam.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen