2jgjb13kojkms4d

Mountainbiker stuit op vaten met drugsafval in bos

Een mountainbiker is dinsdagochtend in een bosgebied aan de Heltenbosdijk in Altweerterheide op twaalf vaten met vermoedelijk drugsafval gestuit.

Spaanse waakhonden als kuddebeschermers tegen wolf (26-04-2021)
Schapen veilig voor wolf door honden en schrikdraad

Een afrastering met stroomdraad en twee Spaanse waakhonden beschermen de schapenkudde van Heidi van der Pol uit Altweerterheide tegen de wolf.

waternavel
Grof geschut ingezet bij bestrijding woekerende moerasplant

In natuurgebied Kettingdijk bij Altweerterheide is een aannemer begonnen met het bestrijden van de grote waternavel. Dat is een woekerende moerasplant die niet in Nederland thuis hoort.

Wegkruis Altweerterheide  (4 dec 2020)
Wegkruis op duivelse wijze vernield: 'Verontrustend'

Een wegkruis in Altweerterheide is op duivelse wijze vernield. Zo zijn de benen van het Jezusbeeld afgezaagd en is er een omgekeerd kruis geplaatst. Dat staat symbool voor de duivel.

Ongeval Altweerterheide (23 nov 2020)
Drie gewonden naar ziekenhuis bij ongelukken in regio Weert

Mist speelt het verkeer maandagmorgen met name in Weert de nodige parten. Bij twee ongelukken zijn drie mensen naar het ziekenhuis gebracht.

Bevrijding hert (16 nov 2020)
Hert vast in doelnet: brandweer in actie

De brandweer heeft maandag in Altweerterheide een hert uit zijn benarde situatie gered.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie