Overslaan en naar de inhoud gaan

Alternatieve Boètezitting op carnavalszaterdag

Geplaatst opvrijdag 29 januari 2021 - 21:54

Ze gaat dus wel door: de Boètezitting! Maar dan wel op een andere manier. Het wordt een kleinschalige theatershow met Limburgse artiesten die een muzikaal rondje door onze provincies maken.

De optredens zijn in de Maaspoort in Venlo en worden uitgezonden op L1 TV.

Gen gewoene Boètezitting
Een klein verschil in de benaming, maar een wereld van verschil in de uitvoering. Dit jaar is er geen Boètegewoene Boètezitting, maar een Boète-gen-gewoene Boètezitting. Geen bomvolle zoepkoel, maar een lege Oude Markt. En artiesten die niet op een groot podium in de buitenlucht staan, maar coronaproof in theater de Maaspoort. Volgens presentator Tom Doesborg kán het dit jaar gewoonweg niet anders. "Door alle regels die gelden is dit het hoogst haalbare. We willen de mensen thuis toch op een leuk vastelaovesevenement trakteren."

Muzikale ronde
Op zaterdagochtend 13 februari wordt om 11:11 uur de vastelaovesperiode afgetrapt. Tijdens deze bijzondere editie maken artiesten een muzikale ronde door Limburg. Begeleid door een combo, bestaande uit gerenommeerde muzikanten als Emile Szarkowicz en Bart Storcken. Volgens Doesborg is bewust gekozen voor geen bombast. "Daar is het de tijd niet voor. Dit wordt een kleinkunstachtige theatershow die wel duidelijk de geest van carnaval uitdraagt."

Vastelaovend wint van corona
Een van de artiesten die zijn opwachting maakt, is Big Benny. Hij sloot vrijdag in een studio in Grevenbicht aan bij de laatste repetitie van de band. Toen hij voor de zitting werd gevraagd, had hij heel eventjes wel twijfels, omdat het zo'n raar jaar is. "Maar het is fantastisch om met zulke goede muzikanten te mogen zingen. En mensen die straks deze boètezitting op televisie zien, die zullen zeggen dat de vastelaovend het van corona wint."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen