Overslaan en naar de inhoud gaan

Alternatieve artsen nemen afstand van uitlatingen Limburger

Geplaatst opdinsdag 19 januari 2021 - 14:02

Alternatieve artsen, verenigd in de beroepsgroep Artsenvereniging Voor Integrale Geneeskunde (AVIG), nemen afstand van uitspraken van homeopathisch arts Piet van Herten tijdens een demonstratie afgelopen zondag op het Museumplein in Amsterdam.

De man uit Maasbree zei in een interview met NH Nieuws en AT5 onder andere dat er geen coronapatiënten op de intensive cares liggen en dat artsen alles verzinnen. "Ik ben verdomme arts, ik ben hier aan het vechten voor de vrijheid van ons land. Ze zijn hier in dit land mensen aan het vermoorden met vaccins", zei de man die als basisarts staat geregistreerd in het BIG-register.

Lees ook: Limburgse arts kan worden vervolgd vanwege uitlatingen

Onderzoek
Voor de Inspectie Gezondheidszorg (IGJ) zijn de uitspraken aanleiding om onderzoek te doen naar de arts. IGJ heeft zondag en maandag tientallen klachten ontvangen over Van Herten.

Immuunsysteem
Volgens de AVIG is hij geen lid van de vereniging. De organisatie vraagt ook aandacht voor preventie in de vorm van leefstijl en versterking van het immuunsysteem om ernstige klachten bij corona te voorkomen. "Uit alle cijfers en onderzoeken blijkt dat de mate van ziek worden na een infectie sterk afhankelijk is van leeftijd (ouder dan 70 jaar), vitamine D-tekort, obesitas en onderliggende aandoeningen", aldus de AVIG.

Lees ook: Onderzoek naar uitlatingen Limburgse arts bij coronaprotest

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen