Overslaan en naar de inhoud gaan

Alternatieve artsen nemen afstand van uitlatingen Limburger

Geplaatst opdinsdag 19 januari 2021 - 14:02

Alternatieve artsen, verenigd in de beroepsgroep Artsenvereniging Voor Integrale Geneeskunde (AVIG), nemen afstand van uitspraken van homeopathisch arts Piet van Herten tijdens een demonstratie afgelopen zondag op het Museumplein in Amsterdam.

De man uit Maasbree zei in een interview met NH Nieuws en AT5 onder andere dat er geen coronapatiënten op de intensive cares liggen en dat artsen alles verzinnen. "Ik ben verdomme arts, ik ben hier aan het vechten voor de vrijheid van ons land. Ze zijn hier in dit land mensen aan het vermoorden met vaccins", zei de man die als basisarts staat geregistreerd in het BIG-register.

Lees ook: Limburgse arts kan worden vervolgd vanwege uitlatingen

Onderzoek
Voor de Inspectie Gezondheidszorg (IGJ) zijn de uitspraken aanleiding om onderzoek te doen naar de arts. IGJ heeft zondag en maandag tientallen klachten ontvangen over Van Herten.

Immuunsysteem
Volgens de AVIG is hij geen lid van de vereniging. De organisatie vraagt ook aandacht voor preventie in de vorm van leefstijl en versterking van het immuunsysteem om ernstige klachten bij corona te voorkomen. "Uit alle cijfers en onderzoeken blijkt dat de mate van ziek worden na een infectie sterk afhankelijk is van leeftijd (ouder dan 70 jaar), vitamine D-tekort, obesitas en onderliggende aandoeningen", aldus de AVIG.

Lees ook: Onderzoek naar uitlatingen Limburgse arts bij coronaprotest

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen