Overslaan en naar de inhoud gaan

Alsnog onderzoek naar renovatie Venlose parkeergarages

Geplaatst opwoensdag 19 oktober 2016 - 22:09

De gemeente Venlo gaat alsnog onderzoeken of de ‘afgeschreven’ parkeergarages Arsenaal en Roermondsepoort gerenoveerd kunnen worden.

De voltallige gemeenteraad dwong dat woensdagavond af.

Rapport
Het
Venlose college stond tot nu toe op het standpunt dat de twee inmiddels gesloten garages gesloopt moesten worden. Het Platform Bereikbaarheid Binnenstad kwam echter dinsdag met een rapport van een gespecialiseerd bedrijf waarin stond te lezen dat renovatie wel degelijk mogelijk was.

Uitgewerkt
Dat was voor de gemeenteraad voldoende aanleiding om serieus te onderzoeken of renovatie inderdaad een serieuze optie is en welke kosten daar precies mee zijn gemoeid. Nog voor het einde van het jaar moeten alle scenario’s uitgewerkt zijn en de gemeenteraad een definitief besluit nemen.

Martkpartijen
In de tussentijd kreeg wethouder van parkeren Stephan Satijn ook groen licht om parallel aan het onderzoek verder werk te maken van het zoeken naar marktpartijen die een parkeergarage in Venlo willen bouwen. Satijn zei blij te zijn met het onderzoek naar renovatie. "Dan komt er ook een einde aan de welles-nietes discussie over sloop die nu in de stad wordt gevoerd."

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Auto Parkeren Parkeerplaats
Ondernemers voeren actie voor gratis parkeren in Kerkrade
Geen vrij parkeren in Venray
'Goedkopere renovatie garages Venlo mogelijk'
Maastrichtse vestiging Loods 5 bijna klaar voor opening
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen