Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Alsnog 15.000 euro voor filmpje Provinciale Statenverkiezing

Geplaatst opvrijdag 29 juni 2018 - 10:28

De provincie gaat alsnog 15.000 euro meebetalen aan een filmpje van het samenwerkingsverband van provincies, IPO (koepelorganisatie van de twaalf provincies) over het belang van de verkiezingen voor de provinciale staten.

Die worden op 20 maart volgend jaar gehouden.

Campagne
E
erder besloten de partijen daar niet aan mee te doen en liever zelf een campagne op te zetten. Maar in een vergadering van het presidium, de vergadering van fractievoorzitters, deelde gouverneur Theo Bovens mee dat Limburg de enige provincie is die niet meedoet.

Gênant
Hij noemde dat gênant. Op de aftiteling van het filmpje komt dan te staan 'mogelijk gemaakt door alle provincies behalve Limburg', zo zei hij. '
Als voorzitter van het IPO heb ik geprobeerd mijn gezicht in de plooi te houden tijdens de vergadering waarin dit aan de orde kwam', zo vertelde hij verder.

Afhaken
Op initiatief van Jos van
Rey van de Volkspartij Limburg besloot het presidium vervolgens het eerdere besluit terug te draaien en toch de gevraagde 15.000 euro op tafel te leggen. 'Ik ben al 25 jaar heel kritisch over het IPO. Maar we moeten niet willen dat we als enige provincie afhaken', zo stelde hij.

L1
Het
IPO-filmpje wordt uitgezonden op alle regionale omroepen, waaronder nu ook L1 omdat Limburg alsnog meebetaalt. De bedoeling is burgers warm te maken om te gaan stemmen bij de provinciale statenverkiezingen door op het belang van de provincie te wijzen.

In 2015 bedroeg de opkomst in Limburg 44,9 procent. Dat was bijna 3 procent onder het landelijk gemiddelde.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen