Overslaan en naar de inhoud gaan

Alsnog 15.000 euro voor filmpje Provinciale Statenverkiezing

Geplaatst opvrijdag 29 juni 2018 - 10:28

De provincie gaat alsnog 15.000 euro meebetalen aan een filmpje van het samenwerkingsverband van provincies, IPO (koepelorganisatie van de twaalf provincies) over het belang van de verkiezingen voor de provinciale staten.

Die worden op 20 maart volgend jaar gehouden.

Campagne
E
erder besloten de partijen daar niet aan mee te doen en liever zelf een campagne op te zetten. Maar in een vergadering van het presidium, de vergadering van fractievoorzitters, deelde gouverneur Theo Bovens mee dat Limburg de enige provincie is die niet meedoet.

Gênant
Hij noemde dat gênant. Op de aftiteling van het filmpje komt dan te staan 'mogelijk gemaakt door alle provincies behalve Limburg', zo zei hij. '
Als voorzitter van het IPO heb ik geprobeerd mijn gezicht in de plooi te houden tijdens de vergadering waarin dit aan de orde kwam', zo vertelde hij verder.

Afhaken
Op initiatief van Jos van
Rey van de Volkspartij Limburg besloot het presidium vervolgens het eerdere besluit terug te draaien en toch de gevraagde 15.000 euro op tafel te leggen. 'Ik ben al 25 jaar heel kritisch over het IPO. Maar we moeten niet willen dat we als enige provincie afhaken', zo stelde hij.

L1
Het
IPO-filmpje wordt uitgezonden op alle regionale omroepen, waaronder nu ook L1 omdat Limburg alsnog meebetaalt. De bedoeling is burgers warm te maken om te gaan stemmen bij de provinciale statenverkiezingen door op het belang van de provincie te wijzen.

In 2015 bedroeg de opkomst in Limburg 44,9 procent. Dat was bijna 3 procent onder het landelijk gemiddelde.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen