Overslaan en naar de inhoud gaan

Alsnog 15.000 euro voor filmpje Provinciale Statenverkiezing

Geplaatst opvrijdag 29 juni 2018 - 10:28

De provincie gaat alsnog 15.000 euro meebetalen aan een filmpje van het samenwerkingsverband van provincies, IPO (koepelorganisatie van de twaalf provincies) over het belang van de verkiezingen voor de provinciale staten.

Die worden op 20 maart volgend jaar gehouden.

Campagne
E
erder besloten de partijen daar niet aan mee te doen en liever zelf een campagne op te zetten. Maar in een vergadering van het presidium, de vergadering van fractievoorzitters, deelde gouverneur Theo Bovens mee dat Limburg de enige provincie is die niet meedoet.

Gênant
Hij noemde dat gênant. Op de aftiteling van het filmpje komt dan te staan 'mogelijk gemaakt door alle provincies behalve Limburg', zo zei hij. '
Als voorzitter van het IPO heb ik geprobeerd mijn gezicht in de plooi te houden tijdens de vergadering waarin dit aan de orde kwam', zo vertelde hij verder.

Afhaken
Op initiatief van Jos van
Rey van de Volkspartij Limburg besloot het presidium vervolgens het eerdere besluit terug te draaien en toch de gevraagde 15.000 euro op tafel te leggen. 'Ik ben al 25 jaar heel kritisch over het IPO. Maar we moeten niet willen dat we als enige provincie afhaken', zo stelde hij.

L1
Het
IPO-filmpje wordt uitgezonden op alle regionale omroepen, waaronder nu ook L1 omdat Limburg alsnog meebetaalt. De bedoeling is burgers warm te maken om te gaan stemmen bij de provinciale statenverkiezingen door op het belang van de provincie te wijzen.

In 2015 bedroeg de opkomst in Limburg 44,9 procent. Dat was bijna 3 procent onder het landelijk gemiddelde.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen