Overslaan en naar de inhoud gaan

'Als staatswiet te duur is, blijft illegale handel bestaan'

Geplaatst opdonderdag 29 augustus 2019 - 21:10

De burgemeesters van Maastricht en Heerlen zijn blij dat ze mogen deelnemen aan de landelijke wietproef.

Dat vertellen Annemarie Penn-te Strake en Emile Roemer donderdagavond in L1mburg Centraal.

Zorgen
Toch hebben de burgemeesters ook zorgen over het experiment met legale staatswiet. "Wat gaat er gebeuren als de gereguleerde teelt duurder is dan de prijs bij criminelen?", vraagt burgemeester Penn-te Strake zich af. Ze vreest dat de illegale straathandel dan blijft bestaan. "We moeten niet naïef zijn. Als het aantal coffeeshopbezoekers aanzienlijk afneemt in die proef dan kan je wel bedenken dat ze ergens anders naartoe zijn gegaan", aldus de Maastrichtse burgemeester.

Opsporing
De burgemeesters denken dat er meer opsporingscapaciteit nodig is zodra de wietproef begint om de illegale handel tegen te gaan. "Als je het aan de voorkant wil regelen, dan moet je ook zorgen dat je de handhaving goed regelt", zegt Emile Roemer. "Het één kan niet zonder het ander."

Volgens de Heerlense burgemeester heeft het ministerie aangegeven dat er ook daadwerkelijk meer capaciteit wordt vrijgemaakt voor de handhaving.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen