Overslaan en naar de inhoud gaan

'Als The Passion komt, dan wel op z’n Heerlens'

Geplaatst opzaterdag 5 maart 2016 - 9:20

Als de EO en KRO/NCRV vragen of ze volgend jaar The Passion in Heerlen mogen opvoeren, "dan moet dat wel op z’n Heerlens gaan", hield wethouder Barry Braeken (PvdA/OPH, Centrumontwikkeling) de Heerlense gemeenteraad deze week voor.

Het stadsbestuur had op verzoek van CDA-raadslid Marco Peters voor Pasen onderzocht of het muzikale tv-spektakel rond het lijdensverhaal naar Heerlen kan worden gehaald.

150.000 zilverlingen
Volgens Braeken is dat minder een strijd tussen steden dan het binnenhalen van Serious Request, dat in december gedurende een week voor veel drukte zorgde in Heerlen neerstreek. "De omroepen zoeken zelf een stad uit die bij The Passion past." En bij de beurs van die stad, want de gastheer wordt geacht een fee van 150.000 euro neer te leggen voor de komst van het spektakel.

Drempel
Braeken: "Daar zijn we wel een beetje van geschrokken. Veel geld voor één avond. Zeker afgezet tegen de 175.000 euro die zes dagen Serious Request kostte. De prijs is redelijk hoog. En dat kan best eens een behoorlijke drempel vormen."

City branding
De gemeenteraad heeft afgelopen najaar bepaald dat Heerlen structureel aan city branding en marketing moet gaan doen. Hoe het profiel van Heerlen er gaat uitzien, daarover buigen ambtenaren, bestuurders en specialisten zich in brainstormsessies. Het gaat om een beeld waarin Heerlen zich niet alleen moet herkennen, maar dat ook geschikt moet zijn om de stad te positioneren in promotiecampagnes.

Priesters Paul en Leo
In het geval van The Passion betekent dat niet dat bijvoorbeeld Paul en Leo als priesters moeten meedoen, benadrukte Braeken. „Maar zo’n voorstelling moet op een of andere manier wel passen bij het profiel van de stad.”

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

The Passion 2019  Dordrecht
Roermond hoopt op herrijzenis The Passion
Kerk in Heerlen te koop gezet voor 300.000 euro
ANP-371953590
Provincie geeft kwart miljoen aan kruisigingsspektakel
The Passion bij SIF Roermond  (5 mrt 2020) Foto: Miko Brepols (L1)
Tv-show The Passion volgend jaar alsnog vanuit Roermond
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen