Overslaan en naar de inhoud gaan

Als intocht Maastricht doorgaat alleen roetveegpiet te zien

Geplaatst opdinsdag 2 november 2021 - 15:59

In Maastricht zal het uiterlijk van de pieten dit jaar de landelijke lijn volgen. Dat laat Stichting Intocht Nikolaas Maastricht weten naar aanleiding van de aangekondigde demonstratie van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in onze provinciehoofdstad.

Bij de intocht zullen dan alleen roetveegpieten te zien zijn.

Aan het uiterlijk werken
Het intochtcomité laat in een schriftelijk reactie weten dat de stichting al jaren werkt aan het uiterlijk van de pieten. 'Vanaf dit jaar hebben zij het uiterlijk welke de landelijke lijn volgt. Wij hebben maar één doel als stichting en dat is een goed gezellig en vooral veilig kinderfeest organiseren', schrijft Stichting Intocht Sint Nicolaas Maastricht.

Nog onduidelijk
Een woordvoerder van KOZP zegt niets meer van de gemeente Maastricht gehoord te hebben na het tumult van 2020. Toen mondde de demonstratie van KOZP uit in rellen waarbij de Mobiele Eenheid (ME) moest ingrijpen. "Als Maastricht besluit om roetveegpieten in te zetten, is dat mooi nieuws en verandert dat alles", belooft de woordvoerder.

Lees ook: Demonstraties aangekondigd bij intocht Sinterklaas

Persconferentie afwachten
Een woordvoerster van de gemeente Maastricht zei de aankondiging van de demonstratie door KOZP "voor kennisgeving" aan te nemen. Volgens de gemeente is het nog afwachten of de intocht überhaupt kan doorgaan. Ook het organisatiecomité zegt de persconferentie van dinsdagavond af te wachten.

Op de persconferentie zullen nieuwe coronamaatregelen worden aangekondigd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen