BBQ ALS

Limburgse sportcoryfeeën steunen actie van stichting ALS

Een aantal Limburgse sportcoryfeeën steunen de landelijke actie om massaal te gaan barbecueën. De actie moet geld opleveren voor de stichting ALS Limburg.

Guy van Grinsven
Maastricht eert fotograaf Guy van Grinsven

Fotograaf Guy van Grinsven kreeg dinsdagmiddag het Teken van Verdienste van de stad Maastricht uitgereikt door burgemeester Annemarie Penn-te Strake.

Uitvaart Fernando Ricksen (25 sep 2019)
Ricksen jaar geleden overleden: 'We missen je'

Het is vrijdag op de kop af een jaar geleden dat Fernando Ricksen aan de gevolgen van ALS is overleden. Veronika Ricksen, de weduwe van oud-voetballer uit Heerlen, mist hem nog steeds.

Fernando Ricksen
Fernando Ricksen krijgt tweede uitvaart: 'Zijn laatste wens'

Deze maand vindt een tweede uitvaart plaats van Fernando Ricksen. De weduwe van de oud-voetballer gaat een dienst organiseren in Sittard. Dit was de laatste wens van de Heerlenaar.

Fernando Ricksen
Nieuw boek biograaf én weduwe over Fernando Ricksen

Er komt in juni een tweede boek over Fernando Ricksen. In de nieuwe biografie staat de strijd die Ricksen voerde met de spierziekte ALS centraal.

College Den Hulster Venlo ijsbad ijsklonten goede doel ALS (20 dec 2019)
Spierziekte ALS laat scholieren letterlijk ijskoud

Zo’n 50 leerlingen en medewerkers van scholengemeenschap Den Hulster in Venlo dompelden zich vrijdag onder in een bad vol ijsklontjes om geld bijeen te brengen voor de stichting Holland4ALS.

iStock-665113290
Amateurs klaargestoomd voor boksgala voor ALS

In Theaterhotel De Oranjerie in Roermond stappen zaterdag zes vrouwen en achttien mannen in de boksring om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Stichting ALS Nederland.

IronMan Glenn Wijntjes en Mathon van Eijsden
Hardloper gaat door met strijd tegen ALS

Hardloper Mathon van Eijsden gaat zonder zijn maatje Glenn een nieuwe uitdaging aan. De 49-jarige Maastrichtenaar wil daarmee geld ophalen om de ziekte ALS te bestrijden.

Koeien stal boerderij boer
L1mburg Centraal: Limburgse boeren gaan protesteren

Zondag in L1mburg Centraal: Limburgse boeren gaan in protest, vroege vogels in Maasbracht volgen Verstappen, drukte bij Toer voor ALS in Bunde en meer Limburgs nieuws...

Fernando Ricksen
Fernando Ricksen met applaus herdacht bij interland Oranje

Voorafgaand aan de voetbalinterland tussen Nederland en Noord-Ierland is Fernando Ricksen herdacht.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten