Steekpartij Heerlen (23 jan 2021)

Heerlense moordverdachte verminderd toerekeningsvatbaar

Paul O. (20) stak op 23 januari een 19-jarige vriend dood in Heerlen, maar dat kan hem volgens deskundigen niet volledig worden aangerekend. Zij achten hem verminderd toerekeningsvatbaar.

Schietpartij Hugo de Grootstraat Aalbersestraat Heerlen (17 mei 2019)
Heerlense familiezaken: politie vindt drugs en wapens

Drie mannen van dezelfde Heerlense familie zitten volgens justitie vuistdiep in het criminele milieu. Tussen 2019 en 2021 vond de politie hennepkwekerijen, harddrugs en wapens die aan het trio worden gelinkt.

Steekpartij Heerlen (11 maart 2021)
Man die asielzoeker neerstak vrijgelaten na extra onderzoek

De 43-jarige Tunesiër die in maart een asielzoeker neerstak in Heerlen is vrijgelaten. Uit aanvullend onderzoek is gebleken dat zijn verklaring, hij claimde te hebben gestoken uit noodweer, past bij het bewijs.

Arrestatie
Brunssumer gearresteerd na poging om oog uit te drukken

Een 39-jarige man uit Brunssum is gearresteerd, nadat hij een andere man met een fles op het hoofd sloeg en probeerde diens oog uit te drukken. Het voorval vond plaats in het Schutterspark.

Steekpartij Heerlen (23 jan 2021)
Opnieuw kritiek op zorg na moord: 'Rapporten genoeg gehad'

Niet voor het eerst klinkt er kritiek op een zorgorganisatie na een moord. In 2019 was het de zaak van drievoudig moordenaar Thijs H., nu is er de casus Paul O., en volgens betrokkenen hadden alle moorden voorkomen kunnen worden.

steekpartij heerlen herdenkingsplek (27 jan 2021)
'Moord op Heerlense tiener had voorkomen kunnen worden'

De moord op een 19-jarige Heerlenaar had begin dit jaar voorkomen kunnen worden als de gezondheidszorg op tijd had ingegrepen. Dat stelt advocaat Alper Cinar, die verdachte Paul O. (20) bijstaat.

Steekpartij Heerlen (23 jan 2021)
Moordverdachte psychisch onderzocht in jeugdinrichting

De geestelijke gesteldheid van moordverdachte Paul O. (20) wordt onderzocht in de jeugdinrichting waarin hij verblijft. Hij stak op 23 januari een 19-jarige vriend dood in Heerlen.

Gevangene arrestatie crimineel handboeien stock
'Kwezel' vrijgesproken van brute gijzeling en afpersing

Kevin B. (39), alias Kwezel, is definitief een vrij man. Justitie eiste vier jaar cel voor betrokkenheid bij een brute gijzeling en afpersing in Landgraaf, maar de rechter ziet daarvoor te weinig bewijs.

Noodles noedelsoep stock
'Kopje noedelsoep aanleiding voor afpersing en mishandeling'

Een kopje noedelsoep lijkt aanleiding te zijn voor een gewelddadige afpersing in Munstergeleen. Het 22-jarige slachtoffer werd op 17 maart mishandeld door twee andere twintigers.

Kerkradenaar omgekomen bij drugslab Den Dungen (27 okt 2019)
Meer Kerkradenaren in beeld na dodelijke explosie drugslab

Maanden na een dodelijke explosie in een drugslab in het Brabantse dorp Den Dungen, heeft justitie zeker drie Kerkradenaren in het vizier. Slechts één van hen zit momenteel in voorarrest.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen