Overslaan en naar de inhoud gaan

Almere wint, Roda gedegradeerd

Geplaatst opzondag 13 mei 2018 - 21:51

Voor de tweede keer in de clubhistorie is Roda JC gedegradeerd uit de Eredivisie.

Na een 0-0 gelijkspel in Almere was het aan Roda om de returnwedstrijd te winnen, maar voor het oog van ruim 12.000 bezoekers in het Parkstad Limburg Stadion ging de zege naar de bezoekers uit de polder.

Achterstand
Roda JC begon sterk aan de wedstrijd, en had in het eerste half uur de overhand. Maar na een half uur viel de openingstreffer voor de bezoekers. Een schot door Overtoom werd tegengehouden, maar doelman Hidde Jurjus verzuimde de bal te vangen. Van de Water joeg de bal daarna alsnog in het net.

Over en weer
Na deze opening ging Almere op jacht een tweede treffer, al bleef ook Roda offensief nu de ploeg twee treffers nodig had voor handhaving. Tot doelpunten kwam het voor rust niet meer, al hadden allebei de ploegen nog kansen.

Gelijkmaker
Na rust leken de Kerkraden zich weer bijeen geraapt te hebben. Almere bleef gevaarlijk, maar na acht minuten in de tweede helft kwam Roda weer gelijk te staan. Vanuit een corner scoorde Schahin de 1-1, waarna de hoop voor de supporters weer terugkeerde.

Druk
Na de gelijkmaker voerde Roda de druk verder op, maar tot een treffer kwam het niet meer. Maar ook Almere bleef gevaarlijk; in de counter brachten de bezoekers de Kerkraadse degradatiekandidaat regelmatig in gevaar. Terwijl de spanning in het Parkstad Limburg Stadion tot zinderende hoogte steeg, maakte Hammouti in de 86ste
minuut de 1-2.

Daarmee was de deceptie een feit. Terwijl op het veld Almere weinig meer hoefde te doen dan tijd rekken, vloeiden op de tribune nog voor het fluitsignaal de tranen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen