Overslaan en naar de inhoud gaan

Almere wint, Roda gedegradeerd

Geplaatst opzondag 13 mei 2018 - 21:51

Voor de tweede keer in de clubhistorie is Roda JC gedegradeerd uit de Eredivisie.

Na een 0-0 gelijkspel in Almere was het aan Roda om de returnwedstrijd te winnen, maar voor het oog van ruim 12.000 bezoekers in het Parkstad Limburg Stadion ging de zege naar de bezoekers uit de polder.

Achterstand
Roda JC begon sterk aan de wedstrijd, en had in het eerste half uur de overhand. Maar na een half uur viel de openingstreffer voor de bezoekers. Een schot door Overtoom werd tegengehouden, maar doelman Hidde Jurjus verzuimde de bal te vangen. Van de Water joeg de bal daarna alsnog in het net.

Over en weer
Na deze opening ging Almere op jacht een tweede treffer, al bleef ook Roda offensief nu de ploeg twee treffers nodig had voor handhaving. Tot doelpunten kwam het voor rust niet meer, al hadden allebei de ploegen nog kansen.

Gelijkmaker
Na rust leken de Kerkraden zich weer bijeen geraapt te hebben. Almere bleef gevaarlijk, maar na acht minuten in de tweede helft kwam Roda weer gelijk te staan. Vanuit een corner scoorde Schahin de 1-1, waarna de hoop voor de supporters weer terugkeerde.

Druk
Na de gelijkmaker voerde Roda de druk verder op, maar tot een treffer kwam het niet meer. Maar ook Almere bleef gevaarlijk; in de counter brachten de bezoekers de Kerkraadse degradatiekandidaat regelmatig in gevaar. Terwijl de spanning in het Parkstad Limburg Stadion tot zinderende hoogte steeg, maakte Hammouti in de 86ste
minuut de 1-2.

Daarmee was de deceptie een feit. Terwijl op het veld Almere weinig meer hoefde te doen dan tijd rekken, vloeiden op de tribune nog voor het fluitsignaal de tranen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen