Overslaan en naar de inhoud gaan

Alleenstaande moeder krijgt schadevergoeding van fiscus

Geplaatst opmaandag 10 augustus 2020 - 15:04

De Belastingdienst moet een alleenstaande vrouw uit Heerlen met vier kinderen een schadevergoeding betalen van 7.400 euro.

Dat heeft de bestuursrechter maandag in Roermond beslist.

Kinderopvangtoeslag
De vrouw heeft volgens de rechter schade geleden omdat de Belastingdienst weigerde een betalingsregeling te treffen voor kinderopvangtoeslag, die ze onterecht had gekregen. De Heerlense moeder moest voor de jaren 2012, 2013 en 2014 respectievelijk 7.553 euro, 24.686 euro en 9.303 euro terugbetalen.

Minder inkomen
Vanaf 2018 moest Heerlense noodgedwongen korter werken, waardoor ze minder inkomen had. Als ze fulltime zou zijn blijven werken, zou de kinderopvangtoeslag van 2018 kunnen worden ingehouden en zou loonbeslag kunnen worden gelegd. De rechter kent haar daarom een schadevergoeding toe.

Oordeel rechter
De bestuursrechter is het overigens wel met de fiscus eens dat de vrouw had kunnen weten dat ze geen recht had op toeslag, omdat haar voormalige partner werkloos was en de kinderen had kunnen opvangen. Daarentegen is de rechter van mening dat de Belastingdienst een afbetalingsregeling had kunnen treffen met de vrouw. Ook vindt de bestuursrechter het van belang dat de vrouw zelf wel steeds heeft gewerkt en de toeslag daadwerkelijk heeft besteed aan kinderopvang.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen