Overslaan en naar de inhoud gaan

'Alleen tijdens kantooruren arts bij Veilig Thuis'

Geplaatst opwoensdag 9 december 2015 - 8:42

De vestigingen van kindermishandeling-meldpunt Veilig Thuis in Midden- en Noord-Limburg hebben geen vertrouwensarts klaar staan die bij nacht en ontij slachtoffers van kindermishandeling kan helpen.

Alleen tijdens kantooruren is er een dokter beschikbaar die kan vaststellen of er inderdaad sprake is van kindermishandeling. Ook in twee Brabantse vestigingen en in Twente is er alleen overdag een arts beschikbaar.

Inspectie voor de Gezondheidszorg
Dat is een van de constateringen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg, die tien van de 26 Veilig Thuis-meldpunten onderzocht. De eindconclusie is vernietigend, schrijft NRC (paywall).

Gemeenten
Veilig Thuis ontstond uit het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling en het Steunpunt Huiselijk Geweld. Onder verantwoordelijkheid van de gemeenten moet het meldingen van mishandeling in kaart brengen, kijken of die meldingen gegrond zijn en zorgen dat er hulp komt.

Wachtlijsten
Voor die hulp zijn er volgens het rapport vaak maandenlange wachtlijsten, zelfs als een zaak hoge prioriteit heeft. In de tussentijd kijkt de instelling ook amper om naar de gezinnen waar hulp nodig is.

Verbeterplannen
De Inspectie trekt haar conclusies na het bezoeken van tien Veilig Thuis-meldpunten sinds augustus. Alle vestigingen hebben tot eind dit jaar gekregen om met verbeterplannen te komen, schrijft NRC.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Noord- en Midden-Limburg breekt met Mutsaersstichting
Veilig Thuis ziet meldingen vluchtelingen fors toenemen
Brandbrief om tekort aanpak huiselijk geweld
Wachttijd jeugd-GGZ in Zuid-Limburg vier maanden
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen