Overslaan en naar de inhoud gaan

Alleen Limburgers op shortlist Dutch Blues Award

Geplaatst opmaandag 1 februari 2021 - 18:46

De drie kandidaten voor het beste Nederlandse bluesalbum van 2020 komen alle drie uit Limburg.

Phil Bee uit Margraten neemt het met zijn plaat Against the Wind op tegen Abandon Ship van Ragtime Rumours en Troubled Mind van The Liberators.

Phil Bee zit al zo'n 30 jaar in het vak, en baarde afgelopen jaar opzien met zijn deelname aan SBS6-programma We Want More. Ook werkte hij samen met André Hazes.

Ragtime Rumours won twee jaar geleden de European Blues Challenge met hun mix van blues, ragtime, gypsy en jazz.

The Liberators uit Maastricht bestond ook al in de jaren 1979-1992, maar heeft zichzelf in 2016 heropgericht. De inmiddels overleden oorspronkelijke zanger is vervangen, verder is de band versterkt met een gitarist/mondharmonicaspeler.

De Limburgse shortlist is samengesteld door een vakjury. Welke Limburgse band het kunstwerk uiteindelijk wint is afhankelijk van de bluesliefhebbers zelf, want op de site van de Dutch Blues Foundation kan tot eind februari gestemd worden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen