Overslaan en naar de inhoud gaan

Alleen Limburgers op shortlist Dutch Blues Award

Geplaatst opmaandag 1 februari 2021 - 18:46

De drie kandidaten voor het beste Nederlandse bluesalbum van 2020 komen alle drie uit Limburg.

Phil Bee uit Margraten neemt het met zijn plaat Against the Wind op tegen Abandon Ship van Ragtime Rumours en Troubled Mind van The Liberators.

Phil Bee zit al zo'n 30 jaar in het vak, en baarde afgelopen jaar opzien met zijn deelname aan SBS6-programma We Want More. Ook werkte hij samen met André Hazes.

Ragtime Rumours won twee jaar geleden de European Blues Challenge met hun mix van blues, ragtime, gypsy en jazz.

The Liberators uit Maastricht bestond ook al in de jaren 1979-1992, maar heeft zichzelf in 2016 heropgericht. De inmiddels overleden oorspronkelijke zanger is vervangen, verder is de band versterkt met een gitarist/mondharmonicaspeler.

De Limburgse shortlist is samengesteld door een vakjury. Welke Limburgse band het kunstwerk uiteindelijk wint is afhankelijk van de bluesliefhebbers zelf, want op de site van de Dutch Blues Foundation kan tot eind februari gestemd worden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen