Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Alleen geldboete voor 'terreurduo' Dombo en de Kikker

Geplaatst opdinsdag 26 april 2016 - 13:47

Twee mannen die vorig jaar voor een hoop opschudding zorgden in een schuurtje langs de A2 bij Susteren, zijn vrijgesproken van het dreigen met een terroristisch misdrijf.

Björn M. uit Brunssum en Milko V. uit Hoensbroek, beter bekend als Dombo en de Kikker, krijgen alleen een geldboete van 250 euro opgelegd vanwege het illegaal afsteken van vuurwerk. De rechtbank in Maastricht oordeelde dinsdag dat onvoldoende is aangetoond wie van de twee het dreigtelefoontje naar 112 heeft gepleegd.

'U spreekt met de Islam IS'
Björn en
Milko zaten november vorig jaar in het schuurtje langs de A2 toen bij de hulpdiensten een telefoontje binnenkwam waarin gedreigd werd met een aanslag. "U spreekt met de Islam IS. De wereld vergaat. Luister goed naar de televisie", klonk het. "Luister naar de Dombo en de Kikker. Luister, doe niets, zal niemand iets gebeuren. Alleen luister. U heeft gezien waar ik bel allang. Niemand komt hier dichtbij, er gaan ongeluk gebeuren. Ik wil niemand praat, ik wil alleen meneer Rutten hier bij mij."

De politie nam geen risico en stuurde een zwaarbewapende arrestatie-eenheid op het gebouw af. In het schuurtje zaten de twee mannen, verkleed als olifant en kikker, te barbecueën.

Dreigtelefoontje
Justitie claimde twee weken geleden dat uit stemonderzoek blijkt dat het telefoontje waarschijnlijk gepleegd is door Milko, maar die ontkent dat. De rechter oordeelde dinsdag dat het waarschijnlijk is dat één van de twee mannen heeft gebeld, maar omdat niet met zekerheid kan worden gezegd wie het is geweest, worden ze allebei vrijgesproken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen