Overslaan en naar de inhoud gaan

Alleen geldboete voor 'terreurduo' Dombo en de Kikker

Geplaatst opdinsdag 26 april 2016 - 13:47

Twee mannen die vorig jaar voor een hoop opschudding zorgden in een schuurtje langs de A2 bij Susteren, zijn vrijgesproken van het dreigen met een terroristisch misdrijf.

Björn M. uit Brunssum en Milko V. uit Hoensbroek, beter bekend als Dombo en de Kikker, krijgen alleen een geldboete van 250 euro opgelegd vanwege het illegaal afsteken van vuurwerk. De rechtbank in Maastricht oordeelde dinsdag dat onvoldoende is aangetoond wie van de twee het dreigtelefoontje naar 112 heeft gepleegd.

'U spreekt met de Islam IS'
Björn en
Milko zaten november vorig jaar in het schuurtje langs de A2 toen bij de hulpdiensten een telefoontje binnenkwam waarin gedreigd werd met een aanslag. "U spreekt met de Islam IS. De wereld vergaat. Luister goed naar de televisie", klonk het. "Luister naar de Dombo en de Kikker. Luister, doe niets, zal niemand iets gebeuren. Alleen luister. U heeft gezien waar ik bel allang. Niemand komt hier dichtbij, er gaan ongeluk gebeuren. Ik wil niemand praat, ik wil alleen meneer Rutten hier bij mij."

De politie nam geen risico en stuurde een zwaarbewapende arrestatie-eenheid op het gebouw af. In het schuurtje zaten de twee mannen, verkleed als olifant en kikker, te barbecueën.

Dreigtelefoontje
Justitie claimde twee weken geleden dat uit stemonderzoek blijkt dat het telefoontje waarschijnlijk gepleegd is door Milko, maar die ontkent dat. De rechter oordeelde dinsdag dat het waarschijnlijk is dat één van de twee mannen heeft gebeld, maar omdat niet met zekerheid kan worden gezegd wie het is geweest, worden ze allebei vrijgesproken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen