Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Alleen geldboete voor 'terreurduo' Dombo en de Kikker

Geplaatst opdinsdag 26 april 2016 - 13:47

Twee mannen die vorig jaar voor een hoop opschudding zorgden in een schuurtje langs de A2 bij Susteren, zijn vrijgesproken van het dreigen met een terroristisch misdrijf.

Björn M. uit Brunssum en Milko V. uit Hoensbroek, beter bekend als Dombo en de Kikker, krijgen alleen een geldboete van 250 euro opgelegd vanwege het illegaal afsteken van vuurwerk. De rechtbank in Maastricht oordeelde dinsdag dat onvoldoende is aangetoond wie van de twee het dreigtelefoontje naar 112 heeft gepleegd.

'U spreekt met de Islam IS'
Björn en
Milko zaten november vorig jaar in het schuurtje langs de A2 toen bij de hulpdiensten een telefoontje binnenkwam waarin gedreigd werd met een aanslag. "U spreekt met de Islam IS. De wereld vergaat. Luister goed naar de televisie", klonk het. "Luister naar de Dombo en de Kikker. Luister, doe niets, zal niemand iets gebeuren. Alleen luister. U heeft gezien waar ik bel allang. Niemand komt hier dichtbij, er gaan ongeluk gebeuren. Ik wil niemand praat, ik wil alleen meneer Rutten hier bij mij."

De politie nam geen risico en stuurde een zwaarbewapende arrestatie-eenheid op het gebouw af. In het schuurtje zaten de twee mannen, verkleed als olifant en kikker, te barbecueën.

Dreigtelefoontje
Justitie claimde twee weken geleden dat uit stemonderzoek blijkt dat het telefoontje waarschijnlijk gepleegd is door Milko, maar die ontkent dat. De rechter oordeelde dinsdag dat het waarschijnlijk is dat één van de twee mannen heeft gebeld, maar omdat niet met zekerheid kan worden gezegd wie het is geweest, worden ze allebei vrijgesproken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen