Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Alleen geldboete voor 'terreurduo' Dombo en de Kikker

Geplaatst opdinsdag 26 april 2016 - 13:47

Twee mannen die vorig jaar voor een hoop opschudding zorgden in een schuurtje langs de A2 bij Susteren, zijn vrijgesproken van het dreigen met een terroristisch misdrijf.

Björn M. uit Brunssum en Milko V. uit Hoensbroek, beter bekend als Dombo en de Kikker, krijgen alleen een geldboete van 250 euro opgelegd vanwege het illegaal afsteken van vuurwerk. De rechtbank in Maastricht oordeelde dinsdag dat onvoldoende is aangetoond wie van de twee het dreigtelefoontje naar 112 heeft gepleegd.

'U spreekt met de Islam IS'
Björn en
Milko zaten november vorig jaar in het schuurtje langs de A2 toen bij de hulpdiensten een telefoontje binnenkwam waarin gedreigd werd met een aanslag. "U spreekt met de Islam IS. De wereld vergaat. Luister goed naar de televisie", klonk het. "Luister naar de Dombo en de Kikker. Luister, doe niets, zal niemand iets gebeuren. Alleen luister. U heeft gezien waar ik bel allang. Niemand komt hier dichtbij, er gaan ongeluk gebeuren. Ik wil niemand praat, ik wil alleen meneer Rutten hier bij mij."

De politie nam geen risico en stuurde een zwaarbewapende arrestatie-eenheid op het gebouw af. In het schuurtje zaten de twee mannen, verkleed als olifant en kikker, te barbecueën.

Dreigtelefoontje
Justitie claimde twee weken geleden dat uit stemonderzoek blijkt dat het telefoontje waarschijnlijk gepleegd is door Milko, maar die ontkent dat. De rechter oordeelde dinsdag dat het waarschijnlijk is dat één van de twee mannen heeft gebeld, maar omdat niet met zekerheid kan worden gezegd wie het is geweest, worden ze allebei vrijgesproken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen