Overslaan en naar de inhoud gaan

Alleen burgemeester Akkermans weigert Sinterklaasjournaal

Geplaatst opdonderdag 12 november 2020 - 13:29

Van alle 31 Limburgse burgemeesters heeft alleen Dieudonné Akkermans van Eijsden-Margraten besloten niet mee te werken aan het Sinterklaasjournaal.

Vanaf dinsdag kunnen kinderen via de site van het tv-programma hun tekening opsturen. Als ze ook hun postcode invullen, zien ze een videoboodschap van hun burgemeester die zegt de tekening af te geven aan Sinterklaas.

344 burgemeesters werkten wél mee
De burgemeester van de plattelandsgemeente kan niet op alle verzoeken in kan gaan, aldus zijn woordvoerster. "Hij heeft besloten zich te richten op de lokale Sinterklaasviering", aldus de zegsvrouw. Van alle 355 burgemeesters in ons land hebben er naast Akkermans nog tien anderen geweigerd, onderzocht RTL Nieuws.

De burgemeesters van grote steden als Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Leeuwarden maakten allemaal tijd en namen een videoboodschap op. Femke Halsema van Amsterdam weigerde in eerste instantie ook vanwege drukte. Ze wilde deze week alsnog een videoboodschap toesturen, maar de omroep heeft dat afgeslagen omdat ze het naar eigen zeggen niet meer kunnen aanpassen.

Lees ook: Burgemeesters doen tekening-oproep in Sinterklaasjournaal

'Burgemeester had geen zin'
Kinderen uit Eijsden-Margraten zien nu als ze hun postcode invullen een videoboodschap van een acteur van het Sinterklaasjournaal, die zich voorstelt als het 'hoofd bijzaken' van gemeente Eijsden-Margraten. "De burgemeester had er geen zin in om de tekening naar Sinterklaas te brengen. Dus dat ga ik als hoofd bijzaken doen", zegt hij.

Akkermans lijkt zich de kritiek aan te trekken. Na het verschijnen van dit bericht plaatste hij een foto op Twitter waarop te zien is hoe hij een tekening aanneemt.

Beppie Kraft en Lex Uiting
Het Sinterklaasjournaal had woensdag nog meer Limburgse inbreng. Vastelaovesiconen Lex Uiting en Beppie Kraft maakten hun opwachting met 'de stoomboot van Sinterklaos': een carnavalswagen. Het lijkt erop dat Uiting en Kraft een belangrijke rol zullen spelen in de verhaallijn naar de intocht aanstaande zaterdag.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen