Overslaan en naar de inhoud gaan

'Alle Limburgse ziekenhuizen gaan reguliere zorg afschalen'

Geplaatst opvrijdag 9 oktober 2020 - 16:04

De reguliere zorg in de Limburgse ziekenhuizen wordt de komende week afgeschaald. Doordat patiënten uit het westen van het land in Limburg worden opgenomen, komt de reguliere zorg in het gedrang.

Dat zegt David Jongen, bestuursvoorzitter van Zuyderland Medisch Centrum.

'Alle Limburgse ziekenhuizen schalen af'
"We zijn ons aan het voorbereiden op de komst van ziekenhuispatiënten uit het westen van het land", aldus Jongen, die ook vice-voorzitter is van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. "Dat betekent dat wij ook een stuk van de reguliere zorg moeten gaan afschalen. Dat geldt voor alle Limburgse ziekenhuizen."

Pijn eerlijk verdelen
Het beperken van de zorg in Limburg is de consequentie van afspraken die na de eerste coronagolf werden gemaakt. Toen werden met name Limburg en Brabant hard geraakt en bleven regio's in het noorden van het land relatief gespaard. "We hebben landelijk afgesproken dat we de coronapijn zo eerlijk mogelijk proberen te verdelen. Overal, in het hele land, moet de reguliere zorg ongeveer op hetzelfde niveau geleverd worden", zegt de ziekenhuisdirecteur.

"In het westen van het land zijn er veel ziekenhuizen die tot 40 procent van hun gewone zorg hebben moeten stoppen. Wij zitten nog op 95 procent van de gewone zorg. De komende dagen en weken worden die patiënten uit het westen ook naar onze ziekenhuizen verplaatst, om dat evenwicht in Nederland te herstellen."

Nieuwe maatregelen
Jongen wil nog geen voorspelling doen voor de middellange termijn. "Mijn grootste verlangen is dat de recente maatregelen van het kabinet van afgelopen week leiden tot een daling van het aantal besmettingen. We kunnen het nu nog allemaal redelijk opvangen met een afschaling van de reguliere zorg. Maar als dit doorzet de komende paar weken, dan hebben we een dik probleem in Nederland."

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen