Overslaan en naar de inhoud gaan

Alle hens aan dek voor Limburgse bloemist in Rome

Geplaatst opzaterdag 15 april 2017 - 20:58

In Rome is het voor de Limburgse bloemist Paul Deckers en zijn team nog even alle hens aan dek.

Zondag is de grote paasceremonie van de Paus. Dan moeten alle bloemen en planten op het plein staan. De grote tillia's en lindebomen werden zaterdag als eerste neergezet.

Heftruck
"De bomen wegen per stuk wel 150 tot 180 kilo", vertelt Deckers. Dus die hebben wij met hulp van een heftruck geplaatst. We hebben eigenlijk min of meer hagen gemaakt. Het is nu een strakke baan om een zuil."

Puntjes
Als alles goed gaat, staan de duizenden bloemen en planten netjes uitgestald op het Sint Pietersplein. Zondagochtend is er dan nog even tijd voor de laatste puntjes op de i. Dan kan de paasceremonie beginnen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Pasen
Strenge veiligheidsmaatregelen in Rome bij pauselijke zegen
ANP
Bloemist uit Posterholt onderscheiden door de paus
Posterholtse bloemetjes buiten gezet voor de Paus
Paus kan opnieuw rekenen op Limburgse bloemschikker
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen