Overslaan en naar de inhoud gaan

Alle Funsen verzamelen: er komt weer een Wereld Funs Dag

Geplaatst opdinsdag 3 juli 2018 - 17:12

In Venlo wordt in september de tweede editie van de Wereld Funs Dag gehouden.

Twee jaar geleden was de eerste editie. Twee honden en 50 mannen met de naam Funs kwamen toen naar het Funs-feest in Café de Locomotief.

Uitstervend ras
Initiatiefnemers zijn Venlonaren Funs Pollux en Funs Pubben. Ze organiseren het evenement omdat de Limburgse voornaam Funs langzaam maar zeker dreigt te verdwijnen. Wereldwijd zijn er nog 65 mannen - en een paar honden - met deze naam.

Lees ook: Twee honden en 50 mannen op Wereld Funs Dag

Enorme stijging
Volgens de twee Funsen heeft de eerste dag enorm geholpen in het behoud van de naam. "Het aantal mannen met de naam Funs steeg met maar liefst 50 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Waar in 2015 nog maar twee jongens de naam kregen, waren dat er een jaar later drie", grappen de initiatiefnemers.

Chinese Funs
De Venlonaren hopen op wereldwijde deelname. Er blijken Funsen te zijn in Duitsland en Canada. "En we verwachten ook nog aanmeldingen uit China. Tussen al die 1,3 miljard Chinezen moeten er immers toch wel een paar zijn met de naam Funs?", aldus Funs.

Aanmelden kan via www.wereldfunsdag.com.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen