Overslaan en naar de inhoud gaan

Alle Funsen verzamelen: er komt weer een Wereld Funs Dag

Geplaatst opdinsdag 3 juli 2018 - 17:12

In Venlo wordt in september de tweede editie van de Wereld Funs Dag gehouden.

Twee jaar geleden was de eerste editie. Twee honden en 50 mannen met de naam Funs kwamen toen naar het Funs-feest in Café de Locomotief.

Uitstervend ras
Initiatiefnemers zijn Venlonaren Funs Pollux en Funs Pubben. Ze organiseren het evenement omdat de Limburgse voornaam Funs langzaam maar zeker dreigt te verdwijnen. Wereldwijd zijn er nog 65 mannen - en een paar honden - met deze naam.

Lees ook: Twee honden en 50 mannen op Wereld Funs Dag

Enorme stijging
Volgens de twee Funsen heeft de eerste dag enorm geholpen in het behoud van de naam. "Het aantal mannen met de naam Funs steeg met maar liefst 50 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Waar in 2015 nog maar twee jongens de naam kregen, waren dat er een jaar later drie", grappen de initiatiefnemers.

Chinese Funs
De Venlonaren hopen op wereldwijde deelname. Er blijken Funsen te zijn in Duitsland en Canada. "En we verwachten ook nog aanmeldingen uit China. Tussen al die 1,3 miljard Chinezen moeten er immers toch wel een paar zijn met de naam Funs?", aldus Funs.

Aanmelden kan via www.wereldfunsdag.com.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen