Overslaan en naar de inhoud gaan

Alle bezwaren hoogwaterplan Ooijen-Wanssum afgewezen

Geplaatst opvrijdag 17 maart 2017 - 22:42

Het hoogwaterplan Ooijen-Wanssum kan definitief van start. De Raad van State heeft 22 bezwaarmakers in het ongelijk gesteld. Al hun bezwaren zijn afgewezen.

Volgens CDA-gedeputeerde Hubert Mackus heeft de Raad van State met zijn uitspraak kenbaar gemaakt dat het plan zorgvuldig en rechtmatig is opgesteld met een goede afweging van alle belangen. Hij is er dan ook blij mee.

Maasarm
Het project Ooijen-Wanssum moet het gebied beter beschermen tegen hoog water, onder meer door verruiming van de Maas en het opnieuw in gebruik nemen van een oude Maasarm. Verder behelst het een uitbreiding van de haven van Wanssum, de aanleg van een rondweg en van ruim 300 hectare nieuwe natuur. De bouwcombinatie Dura Vermeer-Ploegarm gaat het project uitvoeren. Waarschijnlijk al eind 2020 is het klaar.

Terecht
Het budget bedraagt 195 miljoen euro.
De Raad van State stelde één bezwaarmaker wel in het gelijk maar dat heeft geen gevolgen voor de realisatie van het plan. De provincie had ter zitting al aangegeven dat het bezwaar terecht was.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Hoogwaterplan Ooijen-Wanssum kan doorgaan
CDA wil opheldering over stand van zaken Deltaprogramma
Onderzoek naar hoogwaterbescherming in regio Venlo
Hoogwater Maas
Draagvlak plan Lob van Gennep: provincie wacht onderzoek af
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen