Overslaan en naar de inhoud gaan

Ali B en Anouk steggelen over 'stoffige' Sittardse auditie

Geplaatst opzaterdag 23 januari 2021 - 8:42

Over een ding waren de coaches van talentenjacht The Voice of Holland het vrijdagavond met elkaar eens: de auditie van de Sittardse meidengroep Younique was niet het muzikale hoogstandje waar ze op hoopten.

De juryleden waren niet onder de indruk van de vertolking van het liedje Mirrors van Justin Timberlake. Ali B zag wel potentie. Twee miljoen kijkers zagen hoe de rapper zijn stoel omdraaide voor het Sittardse zangkwartet.

'Te braaf'
Zanger Waylon draaide niet omdat hij de meiden afzonderlijk van elkaar 'niet heel best' vond zingen. "In het eerste refrein hadden jullie twee à drie zinnetjes en dat was aangenaam. Daarna werd het weer minder." Ook Anouk was kritisch: "Jullie zullen hele lieve meiden zijn, maar qua kleding ziet het er net iets te braaf uit. Als muzikant moet je proberen je net iets te distantiëren van elkaar."

Iets waar de meiden overigens mee instemden. "We zijn juist gaan meedoen om dat te leren", vertelde een van de zangeressen. De groep heeft tot nu toe alleen ervaring met optredens in Sittard en omstreken en wil graag de kant op van de wat ruigere meidengroepen zoals Little Mix en Destiny's Child.

'In Limburg is dit sexy'
Toen de meiden van het podium af waren, noemde Anouk hun auditie 'een beetje stoffig'. "In Limburg is dit sexy", zei coach Ali B daarop. "Ach, doe toch normaal", snauwde Anouk hem toe. "In het Limburg van 30 jaar geleden, ja. Jeetje, je doet net of het een weird place is", vertelde de zangeres. "Jazeker, joh", zei Ali B. "André Rieu is hun Elvis Presley."

Younique is in ieder geval door naar de volgende ronde van het RTL-programma. De auditie van Gennepenaar Navayo Parera werd vrijdagavond ook uitgezonden, maar voor hem draaide geen enkele stoel.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen