Algemene voorwaarden

1Limburg is het digitale nieuwsplatform van de regionale publieke omroep L1. Benieuwd naar wat we doen?

Missie

Doel van 1Limburg is de Limburgse bevolking breed te informeren over de belangrijkste gebeurtenissen en maatschappelijke ontwikkelingen in de provincie. Daarnaast bericht 1Limburg over alles buiten de provincie dat Limburgers aangaat. 1Limburg is marktleider in Limburg. De adverteerder wordt een digitaal platform (web en app) geboden met een zeer groot bereik en een sterke innovatieve kracht om snel op actuele ontwikkelingen in te spelen.

Visie

1Limburg wil onmisbaar zijn voor iedere Limburger die interesse heeft in zijn of haar eigen omgeving. Via website en app wordt het regionale nieuws snel verspreid, aangevuld met videobeelden, geluidsfragmenten en achtergrondinformatie. De gebruiker kan zelf bepalen welk nieuws hij/zij wil volgen, zowel op interessegebied als locatie. Er is ook veel ruimte voor interactie met het publiek.

Uitgangspunt van 1Limburg: nieuws en sport uit Limburg vormen de kern. 1Limburg brengt het snelle nieuws en verrijkt dit met beeld, graphics, achtergrondinformatie, audio, video en materiaal uit andere kanalen, zoals social media. Voor duiding en verdieping wordt doorverwezen naar de andere platforms van L1. 1Limburg monitort doorlopend de behoeften van het publiek en speelt er actief op in door verbreding van het aanbod. Waarbij het uitgangspunt is dat het aanbod aansluit bij het nieuws en dat er een link is met Limburg.