Website en app 1Limburg in een nieuw jasje

Afbeelding ter illustratie © Beeld: 1Limburg
De website en app van 1Limburg zijn in een nieuw jasje gestoken. Zo zijn er nieuwe vormen waarop content kan worden gepresenteerd en zal de lay-out van de website afwijken, maar wel met de vertrouwde 'look and feel'.
Sinds dinsdag zijn de veranderingen zichtbaar.

RegioGroei

De nieuwe website en app komen voort vanuit een collectieve samenwerking met tien andere regionale publieke omroepen genaamd RegioGroei. Binnen project RegioGroei is voor deze tien omroepen een website en een app ontwikkeld waarbij iedereen werkt met dezelfde functionaliteiten en achterliggende techniek. Daarmee voorzien de tien omroepen in een kostenbesparende samenwerking én kunnen ze in de toekomst gezamenlijk innoveren en doorontwikkelen.

Nieuwe functionaliteiten

De interface van de nieuwe website en app zal slechts licht verschillen van het huidige platform. Toch is er een aantal nieuwe functionaliteiten. Zo is er nu ook een app beschikbaar voor de tablet. Daarnaast hebben gebruikers de mogelijkheid om het laatste NOS-nieuws te ontvangen binnen het platform van 1Limburg en krijgt de app een dark mode, zodat de 1Limburg-app gebruiksvriendelijker is. Dat was een nadrukkelijke wens van ons publiek.

Wat moet u doen?

De oude app gaat over een tijdje verdwijnen. Om dan toch nog het Limburgse nieuws te kunnen lezen, moet u de app updaten. Mochten er vragen zijn of onverhoopt toch problemen optreden kunt u mailen naar redactie@l1.nl.